Кременчужани пільгових категорій зможуть купувати ліки з 50% знижкою

23 Серпня 2016 10:04 Поділитися

10541522 серпня під час щотижневої апаратної наради заступник Кременчуцького міського голови Ольга Усанова повідомила, що з 22 серпня 2016 р. введено в дію черговий етап програми «Доступна аптека». Завдяки проекту кременчужани пільгових категорій матимуть змогу придбати ліки за рецептами лікарів з 50% знижкою. Решту коштів аптечним закладам буде відшкодовано за рахунок міського бюджету. На ці цілі в бюджеті міста передбачено 600 тис. грн. Після відвідування лікаря й отримання рецепта пацієнти пільгових категорій зможуть придбати ліки за пільговою ціною в комунальних аптеках міста, які підписали меморандум з кременчуцькою міською владою. Це аптеки № 232, № 90, № 212 та аптека «Ветеран».

Нагадаємо, що 29 березня Кременчуцька міська рада затвердила комплексну міську програму «Доступна аптека» на 2016–2018 рр., в рамках якої заплановано підписання Меморандуму про спів­працю з керівниками закладів аптечних мереж, що розташовані на базі медичних установ міста. Меморандум про співпрацю було підписано Кременчуцьким міським головою Віталієм Малецьким 22 квітня цього року.

Відповідно до умов Меморандуму аптечні заклади зобов’язуються:

  • запровадити прозору політику вибору оптових постачальників з метою забезпечення найнижчих цін;
  • забезпечити подання інформації на вимогу влади щодо оптових закупівельних цін та встановлення націнок на препарати та медичні вироби, що реалізуються в аптеках, протягом 3 робочих днів.

У разі невиконання умов меморандуму міська влада має підстави для непродовження терміну дії договору оренди комунального майна для розміщення аптечних пунктів у закладах охорони здоров’я.

У свою чергу, Кременчуцька міська рада пообіцяла впровадити дієвий конт­роль за призначеннями препаратів лікарями виключно за міжнародною непатентованою назвою; виділяти додаткові кошти для часткового відшкодування вартості ліків; поширювати серед населення інформацію щодо умов ціноутворення та пільгового відпуску.

Перелік пільгових категорій населення м. Кременчук для впровадження програми реімбурсації в рамках реалізації комплексної міської програми «Доступна аптека» в м. Кременчук на 2016–2018 рр.:

1. Учасники бойових дій та інваліди вій­ни відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

2. Особи, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи і віднесені до категорій 1, 2 та 3 відповідно до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

3. Пенсіонери, які отримують пенсію за віком або у зв’язку із втратою годувальника.

4. Інваліди I, II, III груп.

5. Діти-інваліди відповідно до Закону України «Про основи соціальної захищено­сті інвалідів України».

6. Діти з багатодітних сімей відповідно до Закону України «Про охорону дитинства».

7. Особи, які мають особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, відповідно до Закону України «Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку в Україні».

8. Почесні донори України відповідно до Закону України «Про донорство крові та її компонентів» і громадяни України, нагороджені нагрудним знаком «Почесний донор СРСР».

9. Діти віком до 6 років.

Перелік лікарських засобів для впровадження програми реімбурсації в рамках реалізації комплексної міської програми ­«Доступна аптека» в м. Кременчук на 2016–2018 рр. (форми випуску: таблетки, капсули, ампули, флакони, суспензії, мазі):

1. Амоксицилін.

2. Ципрофлоксацин.

3. Кеторолак.

4. Ібупрофен.

5. Диклофенак.

6. Німесулід.

7. Амброксол.

8. Ацетилцистеїн.

9. Еналаприл (монопрепарат та комбінації з діуретиками).

10. Лізинаприл (монопрепарат та комбінації з діуретиками).

11. Амлодипін.

12. Бісопролол.

13. Ніфедипін.

14. Лоратадин.

15. Дезлоратадин.

16. Цетиризин.

17. Панкреатин.

18. Омепразол.

19. Ранітидин.

20. Парацетамол.

21. Ацетилсаліцилова кислота.

22. Фуросемід.

23. Аспаркам.

24. Пірацетам.

25. Рибоксин.

26. Кларитроміцин.

27. Цефтріаксон.

28. Дротаверин.

За матеріалами www.kremen.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті