За встановлення групи інвалідності завідувач відділення запорізької лікарні вимагала понад 2 тис. дол. США

03 Серпня 2017 5:41 Поділитися

2 серпня оперативники Запорізького обласного управління захисту економіки Національної поліції та слідчі Запорізької міської прокуратури № 1 затримали медика у службовому кабінеті. Правоохоронці вилучили 10 тис. грн. та 1 тис. дол. США.

Оперативники та слідчі задокументували корупційну діяльність лікаря, яка за грошову винагороду вирішувала питання щодо призначення особам груп інвалідності.

Завідувач відділення однієї з місцевих лікарень вимагала за дану «послугу» 2 тис. дол. та 10 тис. грн. Перша сума — за оформлення документів для Медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) та видачу відповідного висновку про призначення групи інвалідності, а друга — за її допомогу у цьому.

Правоохоронці затримали медика під час одержання нею неправомірної вигоди. У службовому кабінеті останньої було вилучено 1 тис. дол. та 10 тис. грн.

В межах кримінального провадження відкрито за ч. 3 ст. 368 (Одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище) Кримінального кодексу України, тривають процесуальні заходи.

Нагадаємо, що 1 серпня детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали головного лікаря Запорізької обласної лікарні. Посадовця затримано за підозрою у зловживанні службовим становищем, а також службовому підробленні, внаслідок чого державі було завдано збитків на загальну суму 13 млн грн.

За матеріалами www.npu.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті