Київське територіальне відділення АМКУ оштрафувало компанію на 34 тис. грн. за поширення неправдивої інформації про дієтичну добавку

04 Серпня 2017 12:24 Поділитися

Адміністративна колегія Київського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України (АМКУ) визнала дії ТОВ «БАД-АЛТАЙ», які полягають у розміщенні на сайті рекламної інформації про лікувальні властивості дієтичної добавки «Какао-масло» без зазначення, що цей продукт не є лікарським засобом, порушенням конкурентного законодавства та наклала штраф у розмірі 34 000 грн.

Як встановило відділення АМКУ, компанія у період з 2013 до 2016 р. поширювала на сайті www.bad-altay.com.ua неправдиву інформацію про лікувальні властивості дієтичної добавки (для лікування бронхіту, кашлю, ГРВІ, грипу, ангіни, холециститу), яка не підтверджена компетентними установами.

Споживач, базуючись на поширюваній інформації про властивості цього продукту, може віддати перевагу цьому товару, в результаті чого компанія могла отримати неправомірні переваги у конкуренції щодо інших суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність на ринку реалізації дієтичних добавок/продуктів харчової промисловості.

Слід зазначити, що у той час, коли на сайті товариства розміщувалася відповідна інформація, воно зверталося до відділення АМКУ із заявою про наявність ознак аналогічних порушень у діях конкурента.

Адміністративною колегією Київського обласного територіального відділення АМКУ такі дії компанії визнано порушенням законодавства про захист від недобросовісної конкуренції у вигляді поширення інформації, що вводить в оману, шляхом повідомлення невизначеному колу осіб неправдивих відомостей про споживчі властивості товару, що можуть вплинути на наміри цих осіб щодо придбання продукції цього суб’єкта господарювання та накладено штраф у розмірі 34 000 грн.

Наразі порушення припинено.

За матеріалами www.amc.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті