Уряд відсторонив керівництво Держлікслужби, ініційовано дисциплінарне провадження

Відповідне рішення 19 вересня 2018 р. Уряд ухвалив під час засідання щодо голови Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (далі – Держлікслужба) Наталії Гудзь та першого заступника Владислава Цілини, за фактами необґрунтованого запровадження заборони на різні вакцини впродовж останнього року.

Як повідомляють в МОЗ України, лише у 2018 році Держлікслужба неодноразово приймала необґрунтовані рішення про тимчасову заборону на реалізацію та застосування ряду вакцин. Мова йде про заборону вакцин проти туберкульозу, гепатиту В, поліомієліту, дифтерії, правця та кашлюку.

«Голова Держлікслужби Наталія Гудзь та її перший заступник Владислав Цілина виносили ці заборони всупереч встановленому порядку застосування тимчасових заборон. Вони не мали достатніх підстав і фактів, які б свідчили про необхідність таких заборон. У кожному конкретному випадку необґрунтованих заборон висновки протоколів розслідування регіональних груп доводили, що загроз немає. Водночас, через такі дії керівництва Держлікслужби щоразу зупинявся процес імунізації українців: діти не могли одержати свої щеплення за Календарем профілактичних щеплень в Україні, оскільки вакцини були заборонені. А публікація таких розпоряджень Держлікслужби у ЗМІ призвела до дискредитації імунізації та збільшення загрози відмов громадян від вакцинації», – повідомляють в міністерстві.

Рішення Уряду України було прийнято після того, як МОЗ України звернулося по Прем’єр-міністра України з проханням ініціювати притягнення до дисциплінарної відповідальності керівних осіб Держлікслужби.

21 вересня 2018 р. на урядовому порталі оприлюднено тексти розпоряджень № 652-р та № 653-р щодо відсторонення Н. Гудзь та В. Цілини від виконання повноважень за посадою голови Держлікслужби та за посадою першого заступника голови. У зв’язку з цим розпорядженням КМУ від 19.09.2018 р. № 654-р виконання обов’язків голови Держлікслужби покладено на заступника голови Романа Ісаєнка.

За матеріалами www.moz.gov.ua

 

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Антоніо 21.09.2018 5:35
ще не вмерла Україна...
Любов 21.09.2018 10:29
Були випадки смертей дітей після щеплень? Були. Є інструкція МОЗ, згідно якої до з"ясування причин смерті вакцина не повинна застосовуватись? Є. Якщо звільняють чиновника за те, що він діє згідно своїх посадових інструкцій та наказів того ж таки МОЗу, то щось не так у Датськім королівстві, чи то пак у МОЗі...
Евгений 24.09.2018 7:56
а судьи кто? готовят для себя запасной аэродром ?!
Олена Євтєєва 24.09.2018 11:55
О, доктор смерть і цю службу вже прикарманює.
Vlad 24.09.2018 4:02
Медуниверситет им.Богомольца получил судебное решение по восстановлению в ддоложности ректора Амосовой. Пора и ГЛС судиться с и.о. министра.
Snow 03.10.2018 3:37
Привет мадам Супрун (Ульяне, Надіє, и Малыя, и Белыя), с подачи которой перепёкшееся о своём народе правительство наказывает «непослушные» уполномоченные регуляторные органы за «чрезмерную» бдительность касательно вакцин (https://www.apteka.ua/article/474285)

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті