Одеські правоохоронці заарештували директора філії фармацевтичної компанії

08 Листопада 2018 4:57 Поділитися

Працівники Управління захисту економіки в Одеській області Національної поліції, слідчі обласної поліції під процесуальним керівництвом прокуратури Одеської області викрили злочинну групу, яка на території області та в м. Одеса здійснювала реалізацію підроблених лікарських засобів.

У межах кримінального провадження було задокументовано протиправну діяльність керівника одеської філії підприємства, що спеціалізується на виробництві та продажу ліків, та водія підприємства-підрядника.

Фігуранти шляхом складання та надання замовникам завідомо неправдивих документів протягом 2017–2018 рр. постачали до медичних установ технічний рідкий кисень, який не є лікарським засобом та може призвести до погіршення здоров’я пацієнтів, замість лікарського засобу «кисень медичний рідкий».

За попередніми підрахунками, фігуранти привласнили понад 2,6 млн грн. бюджетних коштів, які були сплачені державними медичними закладами Одещини за поставлені їм медичні препарати.

На даний час зловмисникам повідомлено про підозру у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 3 ст. 321-1 (фальсифікація лікарських засобів або обіг фальсифікованих лікарських засобів) Кримінального кодексу України.

Судом обрано міру запобіжного заходу у вигляді арешту, як альтернатива — застава у розмірі 2,6 млн грн. кожному з фігурантів.

Правоохоронці встановлюють всіх осіб, причетних до протиправної діяльності з реалізації фальсифікованих лікарських засобів.

За матеріалами www.npu.gov.ua,
фото www.npu.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті