Справа Уляни Супрун: суддя оголосив про самовідвід

15 Лютого 2019 4:21 Поділитися

Про те, що суддя у справі Уляни Супрун оголосив про самовідвід, голова Окружного адміністративного суду м. Київ Павло Вовк розповів під час брифінгу 15 лютого. Він зауважив, що тепер справу буде направлено до технічного відділу суду для призначення нового судді у справі. Наразі поки невідомо, скільки часу займе ця процедура.

«Усе залежить від того, коли безпосередньо саму справу буде направлено до технічного відділу. Оскільки справа має бути підготовлена в повному і належному вигляді. Вона має бути прошита і саме тому відповідний час необхідний для судді для того, щоб ця справа мала належний вигляд. Тому якщо справа надійде сьогодні, то ми вже сьогодні дізнаємося, хто визначений суддя по справі. Якщо ні, то ця інформація буде нам відома в понеділок», – зазначив П. Вовк.

У зв’язку із цим поки невідомо, коли відбудеться наступне засідання суду.

Нагадаємо, 15 лютого 2019 р. о 14:50 в Окружному адмінсуді Києва відбулося засідання у справі за позовом Ігоря Мосійчука до в.о. міністра щодо відсутності в У. Супрун повноважень міністра.

Перед початком судового засідання керівництво МОЗ України в особі У. Супрун та її заступників провело під стінами суду прес-брифінг для журналістів.

«Вчора розблокували роботу нашого Міністерства. Я вчора вже почала підписувати накази, щоб відправляти пацієнтів на лікування за кордон, щоб розвозити ліки по наших областях», – прокоментувала в.о. міністра охорони здоров’я У. Супрун рішення, яке 14 лютого ухвалив Окружний адміністративний суд м. Київ за клопотанням Уряду. При цьому, за словами У. Супрун, строк придатності окремих препаратів, які зберігалися на складах, становить 21 день.

Ще десятки документів чекають на підпис в.о. міністра.

«Вчора Уляна змогла підписати близько 20 важливих наказів. Вакцини від кору, паротиту і краснухи вчора змогли поїхати в регіони – це 390 тис. доз», – зазначила заступник міністра з питань європейської інтеграції Ольга Стефанишина, додавши, що в регіони також направлено й інші ліки та медичні вироби.

За словами заступника міністра, МОЗ України вже обрало партнерів для здійснення міжнародних закупівель ліків за бюджетні кошти 2019 р. і тепер У. Супрун може підписати договори з ними.

«Я хочу наголосити, що в центрі трансформації галузі є пацієнт і якість його лікування, доступ до якісних і безпечних лікарських засобів», – додав заступник міністра Роман Ілик.

Відповідаючи на питання журналістів щодо наявності громадянства США в У. Супрун, в.о. міністра вигукнула: «Я – громадянка України! Слава Україні!», після чого покинула брифінг.

Виступивши перед журналістами, керівництво МОЗ України повернулося до Міністерства, залишивши для розгляду справи в суді своїх представників, адвоката У. Супрун та представників Міністерства юстиції України.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті