За 17 днів квітня виписано 690 тис. електронних рецептів — НСЗУ

18 Квітня 2019 2:52 Поділитися

Національна служба здоров’я України (НСЗУ) на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook відзвітувала, що за перші 17 днів з моменту переходу програми «Доступні ліки» в адміністрування НСЗУ виписано 690 305 електронних рецептів. 48% з них уже погашені й пацієнти отримали необхідні лікарські засоби.

Найбільшу кількість рецептів відпущено в Дніпропетровській, Запорізькій областях та м. Київ. Лідери за співвідношенням між виписаними та відпущеними рецептами — Запорізька (62%), Вінницька (56%) та Львівська (54%) області.

Нагадаємо, що на сайті НСЗУ розміщено дашборд, у якому доступна вся динамічна інформація про виписування та відпуск електронних рецептів у різних регіонах та закладах. Інформація в дашборді оновлюється кілька разів на добу.

Також представлено й дашборд з мапою, на якій відображено всі аптеки, які уклали договори на реімбурсацію та долучилися до програми «Доступні ліки» з 1 квітня 2019 р. За даними НСЗУ станом на 13:06 18 квітня в програмі реімбурсації беруть участь 5780 аптек та їх структурних підрозділів.

Звертаємо увагу, нещодавно Громадська спілка «Аптечна професійна асоціація Украї­ни (АПАУ)» звернулася до голови НСЗУ у зв’язку з проблемами, з якими зіштовхнулися аптеки в рамках програми реімбурсації. Зокрема, серед них — постійні технічні порушення в роботі програми, недосконала робота медичних інформаційних систем (МІС), неправильно виписані номера і т.д. Проте найголовнішою проблемою для аптек на сьогодні є те, що роздрібна ціна, сформована в аптеках, не завжди відповідає ціні, зазначеній у Реєстрі лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню, що унеможливлює відпуск таких ліків у рамках програми реімбурсації.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті