МОЗ надано можливість приватним закладам охорони здоров’я та лікарям-ФОП отримувати вакцини, закуплені за бюджетні кошти

23 Квітня 2019 11:46 Поділитися

Міністерство охорони здоров’я України повідомляє про прийняття наказу Міністерства від 27.02.2019 р. № 473 «Про затвердження Порядку розподілу та передачі імунобіологічних препаратів (вакцин) та медичних виробів, які використовуються для профілактичних щеплень», який 15 квітня зареєструвало Міністерство юстиції України.

Завдяки цьому документу з’явився механізм розподілу вакцин між приватними закладами охорони здоров’я та лікарями — фізичними особами — підприємцями (ФОП), які підписали з Національною службою здоров’я України договори на надання медичних послуг населенню. Тому вже влітку у відповідних закладах з’являться вакцини, закуплені за державний кошт.

Для того щоб безкоштовно отримати щеплення за національним Календарем щеп­лень у приватній клініці чи у лікаря-ФОП, дитина або дорослий мають підписати декларацію із сімейним лікарем, терапевтом або педіатром.

У приватних пологових будинках та нео­натологічних центрах також стануть доступні для новонароджених дітей вакцини БЦЖ та для профілактики гепатиту В. Для отримання цих вакцин у зазначених закладах декларація із сімейними лікарями, терапевтами та педіатрами не потрібна.

За матеріалами moz.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті