«Доступні ліки»: оприлюднено новий Реєстр лікарських засобів, які підлягають реімбурсації

На сайті МОЗ України оприлюднено наказ Міністерства від 30.07.2019 р. № 1715, яким затверджено Реєстр лікарських засобів, які підлягають реімбурсації, станом на 29 липня 2019 р. (далі — Реєстр). У зв’язку із цим попередня редакція Реєстру, яка затверджена наказом МОЗ України від 21.01.2019 р. № 148, втратила чинність.

Нова редакція містить 254 позиції лікарських засобів, що на 4 позиції менше, ніж у попередній.

Зауважимо, згідно з Порядком визначення розміру реімбурсації лікарських засобів (далі — Порядок) протягом 5 робочих днів після оприлюднення Реєстру заявники мають право звернутися до Національної служби здоров’я України (НСЗУ) щодо виправлення технічної помилки в Реєстрі (у разі її виявлення), крім помилки щодо розміру оптово-відпускної ціни лікарського засобу.

Також фармвиробники, вартість препаратів яких не перевищувала 10% від найнижчих цінових пропозицій за добову дозу, мають можливість знизити ціну на свої препарати, щоб їх вартість відшкодовувалася пов­ністю. Наразі таких препаратів у Реєстрі 41.

До звернення необхідно додавати такий самий пакет документів, що подавався для включення торгової назви лікарського засобу в Реєстр.

Після отриманих звернень НСЗУ протягом 5 робочих днів розглядатиме їх та подаватиме до МОЗ відповідні пропозиції щодо внесення змін до Реєстру. Зміни до Реєстру затверджуватимуться наказом МОЗ, який оприлюднюватиметься на сайті Міністерства.

На сайті МОЗ зазначається, що детальну інформацію щодо Реєстру і внесення до нього змін можна отримати, звернувшись до НСЗУ за тел.: (044) 221-06-95 або e-mail: [email protected]. Телефон «гарячої лінії» 16-77.

Нагадаємо, що згідно з Порядком аптекам та аптечним пунктам дозволяється протягом 30 календарних днів завершити реалізацію закуплених лікарських засобів, які підлягають реімбурсації, відповідно до цін, що діяли до дати затвердження МОЗ оновленого Реєстру.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Оксана Б. 31.07.2019 9:19
І знову в черговий раз за старою "доброю" традицією наказ публікується заднім числом. Скільки про це писалося в т.ч. на сторінках "Щотижневика АПТЕКА" при минулому оновленні реєстру в січні цього року, але "заднє число" продовжується.
John 31.07.2019 1:00
Скажіть, будь ласка, а що заважає Міністерству випускати замість нового Реєстру на 300 позицій кожні пів року просто перелік ЗМІН до нього? Чому не можна по типу з наказами про перереєстрацію надавати окремо списки препаратів: - що змінили ОВЦ; - що додані до Реєстру; - що вилучені з Реєстру. Чому не можна ввести універсальний кодифікатор на ЛЗ з усіх реєстрів для можливості оперативного внесення змін? Навіть елементарний штрих код, якщо навести лад у порядку його присвоєння, автоматизував би процеси переоцінки.
Людмила 29.10.2019 9:11
У меня тяжелая форма бронхиальной астмы, а в реестре только лекарства , помогающие при легкой форме БА!!! Поэтому для меня этот реестр бесполезен, приходится покупать лекарства по очень большой цене!!!
Люсьєн 29.07.2020 8:02
Потрібно періодично друкувати і список аптек, які відпускають Доступні ліки. Перелік аптек може і не змінюється, але ж їхні телефони часто міняються. Саму мережу цих аптек не завадило б і розширювати бо вони зараз далеко не так доступні хворим людям, як би хотілося. Хоча мені здається, що всім на все начхати.

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті