До уваги працівників аптек: інформація щодо препарату НІМЕСИЛ®

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (далі — Держлікслужба) в рамках своєї діяльності виносить рішення про тимчасову чи постійну заборону, відкликання чи повернення в обіг лікарських засобів.

Нещодавно розпорядженням Держлікслужби від 04.09.2019 р. № 6687-001.1/002.0/17-19 було заборонено реалізацію, зберігання та застосування лікарського засобу Nimesil® виробницт­ва «Laboratori Guidotti S.p.A», Італія, з відповідним маркуванням польською мовою.

Враховуючи, що НІМЕСИЛ® є одним із найбільш відомих та популярних лікарських засобів, що багато років є також німесулідом № 1 в Україні*, інформація про заборону обігу його серій викликає жвавий інте­рес. Разом з цим виникає і багато спекуляцій.

Тому звертаємо особливу увагу на те, що заборонено обіг лише ОДНІЄЇ серії препарату 92176 для гранул для оральної суспензії, 100 мг/2 г у однодозових пакетах виробництва «Laboratori Guidotti S.p.A», Італія, з маркуванням польською мовою.

Нагадаємо, що раніше виникала схожа ситуація з виявленням декількох серій препарату з маркуванням іноземною мовою саме завдяки співпраці представництва компанії-виробника — Представництва «Берлін-Хемі/А.Менаріні Україна ГмбХ» та Держлікслужби.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

*За результатами роздрібного продажу лікарських засобів у грошовому вираженні в АТС-групі M01A X17 «Німесулід» за 2013–2018 рр., за даними аналітичної системи дослідження ринку «PharmXplorer»/«Фармстандарт» компанії «Proxima Research».
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*