Закупівлі через міжнародні організації: Парламент ухвалив рішення

10 Вересня 2019 5:58 Поділитися

10 вересня Парламент у першому читанні прийняв законопроект за № 1076, яким серед іншого пропонується викласти в новій редакції Закон України від 25.12.2015 р. № 922 «Про пуб­лічні закупівлі». За відповідне рішення проголосували 351 народний обранець.

Зокрема, нова редакція не містить положень щодо закупівель лікарських засобів та медичних виробів на підставі договорів зі спеціалізованими закупівельними організаціями.

У зв’язку з цим в МОЗ можуть виникнути проблеми з реалізацією Закону України від 19.03.2015 р. № 269, яким дозволяється проведення закупівель із залученням міжнародних організацій до 31 березня 2020 р. Однак, оскільки це лише перше читання, то під час підготовки до другого читання народні депутати можуть внести зміни, які стосуються такого механізму закупівель лікарських засобів.

Нагадаємо, Рахункова палата України та Державна аудиторська служба України проводили аудити державних закупівель із залученням міжнародних організацій, і за їх результатами у контролюючих органів виникли зауваження до такої процедури закупівель.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті