До Парламенту внесено законопроект про підвищення лімітів для ФОП

30 Жовтня 2019 10:31 Поділитися

Заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку Роксолана Підласа на своїй офіційній сторінці в соціальній мережі повідомила, що разом з народними депутатами, серед яких Олександр Дубінський та Данило Гетманцев, нею подано до Верховної Ради України законопроект «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо заходів з детінізації обігу товарів та послуг».

Новим проектом депутати ініціюють підвищення лімітів, передбачених чинним законодавством, щодо розміру річного доходу для 1-, 2- та 3-ї груп платників податків. Нагадаємо, що наразі річний ліміт доходу для 1-ї групи встановлено до 300 тис. грн., для 2-ї групи — до 1,5 млн грн., для 3-ї групи — до 5 млн грн. Депутати пропонують збільшити їх наступним чином:

  • для 1-ї групи платників податків — до 1 млн грн.;
  • для 2-ї групи платників податків — до 5 млн грн.;
  • для 3-ї групи платників податків — до 10 млн грн.

Також законопроектом передбачено податок 0% для тих платників податку 1-ї групи, які надають побутові послуги. Такий крок, за словами Р. Підласої, дозволить стимулювати розвиток малого бізнесу і дасть змогу більшої кількості підприємців перейти на спрощену систему оподаткування. Вона закликала депутатів усіх груп і фракцій підтримати цей законопроект.

За матеріалами facebook.com/roksolana.pidlasa,
фото з офіційної сторінки Р. Підласої
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті