Олег Петренко звільняється з посади голови НСЗУ

25 Листопада 2019 10:55 Поділитися

Національна служба здоров’я України (НСЗУ) на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook повідомила, що 25 листопада Олег Петренко написав заяву про звільнення з посади голови НСЗУ за власним бажанням. Причиною такого рішення він назвав розбіжності в поглядах з новим керівництвом Міністерства охорони здоров’я України.

«Причина – у нас дуже різні фундаментальні цінності з командою, що зараз працює над трансформацією системи охорони здоров’я. І це заважає працювати і мені, і їм. Відсутність однакового розуміння мети, складності процесів, спільної відповідальності та постійний пошук простих рішень у складних питаннях не допомагає знаходити спільну мову і постійно стає каменем спотикання.

Моє рішення в такому випадку — дати новій політичній команді можливість зробити це інакше, ніж робив і щоденно роблю це я. Бо дії завжди важливіші, ніж слова. Хоча слова теж важливі – я знаю, що значить створити організацію з чистого листа. ВЕЛИКУ організацію, якою є команда НСЗУ. Її люди — вони найцінніший актив!», – зазначив О. Петренко.

Також він додав, що в НСЗУ працює команда професіоналів, які розробили першу в Україні програму медичних гарантій і які готові її запровадити в повному обсязі в 2020 р. На його переконання, НСЗУ повинна стати єдиним національним стратегічним закупівельником медичних послуг та лікарських засобів за програмою медичних гарантій, з однаковими для усіх правилами та прозорим розподілом коштів. Це стане одним із видів загальнообов’язкового солідарного медичного страхування і це дасть змогу відповісти на виклики, які наразі стоять перед системою охорони здоров’я України.

«Чим точно не повинна бути НСЗУ — «бухгалтерією» при МОЗ», — підкреслив О. Петренко.

Нагадаємо, Уряд призначив О. Петренка на посаду очільника НСЗУ 28 березня 2018 р. за результатами конкурсного відбору. До цього він обіймав посаду заступника генерального директора з питань стратегічного розвитку ТОВ «Isida IVF», а ще до цього — посаду першого заступника гендиректора клініки «Оберіг».

За матеріалами www.facebook.com/nszu.ukr

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті