Подано законопроєкт щодо вдосконалення публічних закупівель

Група народних депутатів (Данило Гетманцев, Олександр Дубінський, Сергій Демченко та ін.) подала до Парламенту новий законопроєкт від 10.12.2019 р. № 2563 «Про внесення змін до Закону України «Про публічні закупівлі» щодо вдосконалення публічних закупівель». Ним пропонується внести деякі зміни у функціонування системи публічних закупівель, уточнити вимоги щодо захисту інформації, а також виключити з-під дії Закону України від 25 грудня 2015 р. № 922-VIII «Про публічні закупівлі» закупівлі медичних виробів, які здійснюються державними та комунальними медичними закладами за угодами, укладеними з виробниками.

В обґрунтуванні необхідності прийняття акта депутати зазначили, що практика засвідчила необхідність не поширювати дію Закону України від 25 грудня 2015 р. № 922‑VIII на закупівлі медичних виробів державними та комунальними закладами, якщо вони здійснюються за угодами з виробниками таких виробів. Тому проєктом пропонується внести зміни до ст. 3, якими виключити їх зі сфери дії закону.

З метою забезпечення захисту інформації в інформаційно-аналітичній системі, що визначено як проблемне питання функціонування системи державних закупівель у звіті Рахункової палати України, проєктом № 2563 також передбачено встановлення вимог щодо обробки інформації в системі та щодо операторів інформаційно-телекомунікаційної системи.

Крім того, у пояснювальній записці автори проєкту відмічають, що в Україні не врегульовано граничні розміри плати за користування електронними сервісами за подання учасником тендерної пропозиції та/або пропозиції учасника закупівлі. Тому пропонується передбачити норму, якою визначити, що розмір плати за подання учасником тендерної пропозиції та/або пропозиції учасника закупівлі, що була розкрита електронною системою закупівель через електронні сервіси, та за користування зазначеними електронними сервісами, має бути зафіксованим на економічно обґрунтованому рівні та не може перевищувати 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті