Затверджено Положення про міжвідомчу мультидисциплінарну робочу групу МОЗ

20 Грудня 2019 4:05 Поділитися

Міністерство охорони здоров’я України (МОЗ) наказом від 18.12.2019 р. № 2524 утворило та затвердило склад 8 нових консультативно-дорадчих органів — міжвідомчих мультидисциплінарних робочих груп за різними напрямками, а також відповідне Положення.

Метою утворення робочих груп є узгодження позицій сторін щодо удосконалення організації профілактики, діагностики та лікування за відповідними напрямками і напрацювання нормативної документації та нормативно-правових актів, а основним завданням — надання пропозицій щодо удосконалення організації профілактики, діагностики, лікування та розробки 5-річної стратегії за різними напрямками, зокрема:

  • онкологічні захворювання;
  • орфанні захворювання;
  • серцево-судинні та гострі неврологічні захворювання (інсульти);
  • група метаболічних захворювань — цукровий діабет;
  • реабілітація;
  • впровадження оцінки медичних технологій (Health technology assessment) та якості медичної допомоги;
  • розробки та впровадження науково обґрунтованої сучасної системи профілактичних, діагностичних та реабілітаційних заходів для дітей та репродуктивного здоров’я;
  • психічне здоров’я.

Наказом № 2524 затверджено також персональний склад усіх вищеперелічених груп, до яких входять: голова, заступник голови, секретар, члени групи (за згодою). Усі вони формуються з представників МОЗ та інших міністерств і органів виконавчої влади, народних депутатів України, підприємств, установ та організацій, експертів та громадських об’єднань за їх згодою.

Положення про міжвідомчу мультидисциплінарну робочу групу встановлює, що організаційною формою роботи Робочої групи є засідання, які проводитимуться як у відкритій, так і в закритій формі. Рішення, які прийматимуться шляхом голосування, оформлюватимуться у вигляді протоколу й матимуть рекомендаційний характер.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті