Суд об’єднав справи щодо оскарження нового порядку перевірок Держпраці

21 Грудня 2019 2:25 Поділитися

За повідомленням прес­служби Окружного адміністративного суду м. Київ, дві справи, подані з метою оскарження постанови Кабінету Міністрів України, якою затверджено нові порядки перевірок Державної служби України з питань праці (далі — Держпраці), об’єднано в єдине провадження.

Нагадаємо, що у вересні 2019 р. до суду надійшло аж два судових позови щодо оскарження порядку перевірок Держпраці, затвердженого постановою Уряду від 21.08.2019 р. № 823 «Деякі питання здійснення державного нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю». Позивачі в обґрунтування своїх вимог зазначили, що дана постанова не відповідає нормативно-правовим актам вищої юридичної сили. Суд прийняв до розгляду обидва позови та вирішив розглядати їх за правилами загального позов­ного провадження.

Зазначимо, що новий порядок перевірок Держпраці був прийнятий та офіційно опублікований на початку вересня 2019 р. Він включає Порядок здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю та Порядок здійснення державного нагляду за додержанням законодавства про працю, та не має суттєвих відмінностей від постанови Кабінету Міністрів України від 26.04.2017 р. № 295. Остання також оскаржувалася в адміністративному суді та була скасована за його рішенням.

Державна регуляторна служба не підтримала новий порядок перевірок Держпраці й навіть зверталася до Уряду з проханням скасувати постанову від 29.08.2019 р. № 823 як таку, що прийнята з порушенням Закону України від 11.09.2003 р. № 1160-IV «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».

Таким чином, керуючись ст. 172 Кодексу адміністративного судочинства України, окружний адміністративний суд м. Київ здійс­нюватиме спільний розгляд двох справ щодо визнання протиправною постанови Уряду № 823 з метою процесуальної економії часу та єдності судової практики. Наступне засідання у справі відбудеться 11.02.2020 р.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті