АСОЦІАЦІЯ AMOMD™ проведе прес-конференцію на тему «Тотальна тінізація ринку медичних виробів: закупівлі медичних виробів поза Prozorro та обмеження конкуренції і встановлення націнок на медичні вироби»

16 Січня 2020 6:16 Поділитися

17 січня о 12:30 відбудеться прес-конференція на тему: “Тотальна тінізація ринку медичних виробів. Закупівлі медичних виробів поза Prozorro: обмеження конкуренції і встановлення націнок на медичні вироби”.

Місце проведення – прес-центр «Укрінформ»,  вул. Б. Хмельницького, 8/16 (ст. м. «Театральна») (Зала 1).

Пряма трансляція в YOUTUBEhttps://www.youtube.com/watch?v=myc-cJ0zjUA

Організатор: Асоціація “Оператори ринку медичних виробів” (AMOMD).

Підтверджені учасники:

  • Павло Харчик- президент Асоціації “Оператори ринку медичних виробів” (AMOMD);
  • Дар’я Бондарнко- виконавчий директор Асоціації “Оператори ринку медичних виробів” (AMOMD);
  • Дмитро Лаврентій- директор ТОВ “АФС МЕДИЦИНТЕХНІК”;
  • Геннадій Сергеєв- директор ДП «БМТ УА»;
  • Ярослав Лисенко- директор ТОВ «МЕДІКОМ УКРАЇНА».

АКРЕДИТАЦІЯ ЗМІ – [email protected], (044)  299-03-32

Контактна інформація Асоціації: [email protected], +38 044 360 63 26.

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ.

Передумови проведення прес-конференції:

АСОЦІАЦІЯ AMOMD — перше і єдине в Україні професійне та соціально відповідальне об’єднання більше 70 національних виробників, імпортерів, дистриб’юторів та інших учасників ринку медичних виробів, яка нещодавно відзначила свою 7-му річницю, підбивши регуляторні підсумки поточного року, даним повідомленням публічно інформує громадськість про проведення прес-конференції, присвяченій висловленням категоричного протесту законодавчим ініціативам від народних депутатів від Політичної партій «Слуга народу», зокрема, щодо:

Сутніть Законопроекту № 2735 полягає у поверненні до державного регулювання цін на медичні вироби і обмеження конкуренції.

Нагадаємо, що 13 березня 2019 р. за ініціативи Асоціації Урядом було скасовано державне регулювання на ціноутворення медичних виробів і наразі ціни на медичні вироби встановлюються шляхом ринкового регулювання.

Сутніть Законопроекту № 2563 полягає у виведенні з-під дії Закону України «Про публічні закупівлі» медичних  виробів.

З тексту пояснювальної записки до Законопроекту № 2563 слідує, що  практика функціонування системи закупівель засвідчила про необхідність не поширювати дію Закону про публічні закупівлі на випадки, якщо предметом закупівлі є вироби медичного призначення, що підлягають закупівлі державними та комунальними закладами охорони здоров’я відповідно до угод, що укладаються між такими закладами та виробниками таких виробів.

Втім, яка саме практика не зазначається, що  ставить під сумнів реальну мету внесення цієї зміни.

Щодо обґрунтування таких змін  та завдань, які вони покликані вирішити – дана інформація відсутня в супровідних документах.

Таким чином, на думку Асоціації, прийняття такої норми призведе до виведення  медичних виробів з-під дії системи Prozorro, тінізації ринку медичних виробів при здійсненні державних закупівель, нераціональне використання коштів закладами охорони здоров’я, створення сприятливих умов для підвищення корупційної складової закупівель та спричинить ряд ланцюгових негативних наслідків.

Асоціація вкрай обурена такими законодавчими ініціативами народних депутатів, вважає їх популістичними, невиваженими та такими, що матимуть фатальні наслідки як для представників цього бізнесу, так і для громадян України і пацієнтів закладів охорони здоров’я.

Наразі команда Асоціації вживає всі можливі правомірні дії з метою захисту інтересів членів та недопущення запровадження такого регулювання ринку.

Асоціація має категорично негативне ставлення до боротьби, спрямованої проти когось, а відтак з моменту свого створення команда Асоціації щоденно працює для забезпечення функціонування ринку медичних виробів на конкурентних засадах та етичного і відповідального ведення бізнесу.

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті