Оприлюднено попередні результати формування Реєстру лікарських засобів, які підлягають реімбурсації

23 Січня 2020 12:18 Поділитися

22 січня Національна служба здоров’я України (НСЗУ) оприлюднила попередні результати формування Реєстру лікарських засобів, які підлягають реімбурсації.

Тепер протягом 5 робочих днів заявники матимуть право звернутися до НСЗУ та:

  • подати нові заяви для зниження оптово-відпускної ціни для тих лікарських засобів, оптово-відпускна ціна добової дози яких не перевищує 10% від мінімальної оптово-відпускної ціни добової дози. Для зручності НСЗУ підготовлено перелік лікарських засобів, оптово-відпускну ціну яких можна знизити;
  • звернутися щодо виправлення технічних помилок у попередніх результатах щодо включення лікарських засобів до реєстру.

НСЗУ протягом 5 робочих днів розглядатиме подані заявниками документи та подаватиме до МОЗ пропозиції про включення лікарських засобів до Реєстру лікарських засобів, які підлягають реімбурсації. У свою чергу, МОЗ після отримання цих пропозицій матиме 10 робочих днів для прийняття рішення про включення торгової назви лікарського засобу до реєстру та затвердження його відповідним наказом, який оприлюднюватиметься на сайті Міністерства. З дати набуття чинності вже оновленим реєстром аптекам та аптечним пунктам, як і раніше, дозволятиметься протягом 30 календарних днів завершити реалізацію закуплених до зазначеної дати лікарських засобів, які підлягають реімбурсації, відповідно до цін та в порядку, що діяли до дати затвердження МОЗ оновленого Реєстру лікарських засобів, які підлягають реімбурсації.

За матеріалами nszu.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті