Держлікслужба попереджає про лікарський засіб, ввезений з порушенням норм законодавства

02 Березня 2020 5:20 Поділитися

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (далі — Держлікслужба) повідомляє, що розпорядженням від 25.02.2020 р. № 1448-001.1/002.0/17-20 заборонила реалізацію, зберігання та застосування всіх серій лікарського засобу SOMAZINA, 100 mg/ml solucion oral 30 ml, виробництва «Ferrer Internacional S.A.», Spain, з маркуванням іноземною мовою. Даний лікарський засіб ввезено на територію України з порушенням норм чинного законодавства.

Порушення стосуються відсутності висновку про якість ввезеного препарату, отриманого відповідно до Порядку здійснення державного контролю за якістю лікарських засобів, що ввозяться в Україну, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14.09.2005 р. № 902.

Але дане розпорядження не поширюється на серії лікарського засобу Сомазина®, розчин для перорального застосування, 100 мг/мл по 30 мл у флаконі; по 1 флакону разом з дозуючим шприцом у коробці; по 10 мл у саше; по 6 або 10 саше у коробці, виробництва «Феррер Інтернасіональ, С.А.», Іспанія, що пройшли державний контроль відповідно до Порядку здійснення державного контролю за якістю лікарських засобів, що ввозяться в Україну, та отримали позитивні висновки про якість ввезених лікарських засобів.

Варто зауважити, що упаковки зареєстрованого лікарського засобу Сомазина® мають двомовне маркування — українською та російською мовами.

За матеріалами dls.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*