Київ запроваджує протиепідемічні заходи та обмеження

11 Березня 2020 1:58 Поділитися

Віталій Кличко, мер міста Києва, повідомив, що з 12 березня у столиці запроваджують план протиепідемічних заходів та обмежень, що діятимуть попередньо до кінця березня. Про це йдеться на сайті Київської міської державної адміністрації (КМДА).

У Києві не зареєстровано поки жодного випадку захворювання на коронавірус, влада столиці вирішила не чекати й убезпечити мешканців міста.

«Щоб попередити можливе розповсюдження захворювання, влада столиці затвердила план протиепідемічних заходів. З 12 березня запроваджуються наступні превентивні заходи в Києві:

  • тимчасово обмежується освітній процес та забезпечується дистанційне навчання в закладах загальної та вищої освіти, у мистецьких, спортивних школах, у дитячих садочках міста;
  • обмежується проведення масових заходів у столиці. Це стосується і концертів, конференцій, інших заходів. Кінотеатри скасують сеанси. Закритими будуть і розважальні центри та розважальні зони в шопінг-молах. У торгових центрах — посилений контроль, там чергуватимуть санітарні лікарі. Попередньо обмеження діятимуть до кінця березня», — наголосив мер Києва.

Окрім того, він звернувся до керівників установ та підприємств міста з проханням за можливості переглянути робочий графік працівників, у яких є малолітні діти. Громадський транспорт, за словами мера, поки працюватиме в звичному режимі. Увесь його рухомий склад двічі на добу обробляють дезінфікуючими засобами.

Рішення про запровадження таких заходів прийнято на засіданні Постійної комісії з питань техногенно екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій «Про додаткові заходи запобігання поширенню нової коронавірусної інфекції (COVID-19)», яке відбулося 11 березня 2020 р.
Зазначимо, згідно з Положенням про Постійну комісію з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого органу Київської міської ради (КМДА), усі рішення Комісії є обов’язковими для виконання органами державної влади та місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями, розташованими на території м. Київ.

За матеріалами kyivcity.gov.ua,
фото із сайту КМДА
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті