Протидія поширенню COVID-19: підсумок першого засідання нового Уряду

11 Березня 2020 5:51 Поділитися

Головним питанням порядку денного Кабінету Міністрів України (КМУ) стала протидія поширенню на території Украї­ни коронавірусної інфекції. Про це розповів Денис Шмигаль, Прем’єр-міністр України, під час першого брифінгу за підсумками урядового засідання.

Відповідно до рішень, прийнятих у ході засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке відбулося 10 березня, та під час засідання Уряду, передбачено здійснити наступні заходи:

  • запровадити карантин з 12 березня до 3 квітня (3 тиж) у дитячих, середніх та вищих навчальних закладах, також обмеження стосуються організації заходів культурного, спортивного та іншого характеру (але це не поширюється на заходи державної необхідності). Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів;
  • до 1 червня заборонити експорт товарів протиепідеміологічного призначення задля гарантування забезпечення необхідними засобами захисту населення;
  • закупити інфрачервоне обладнання для проведення скринінгу на відстані в Міжнародному аеропорту «Бориспіль»;
  • скасувати авіасполучення з Італією;
  • з 12 березня замість 219 пунктів пропуску через кордон працюватимуть лише 49, решта буде закрита як для громадян, так і для автотранспорту.

За словами Прем’єр-міністра, відповідальність за порушення умов карантину в освітніх закладах передбачена чинним законодавством, що стосується стихійних зібрань — це питання особистої відповідальності та організації людей.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»,
фото з урядового порталу
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті