Мрієте відкрити ще одну аптеку, але не знаєте, де взяти на це кошти?

Аптечний ритейл незмінно на підйомі, тому власники аптек прагнуть розвивати успіх, наприклад, створюючи власну мережу шляхом відкриття все нових аптек чи аптечних пунктів, і, навпаки, багато хто хоче зайти в цей перспективний сегмент, уже маючи успішний бізнес в іншій сфері. Ми часто розповідаємо про юридичні, технічні та організаційні процеси, пов’язані з відкриттям аптеки, та якось обходили увагою фінансове питання: де взяти гроші на розширення власного бізнесу або яким чином можна диверсифікувати бізнес, що вже існує, та зайти в сегмент аптечного ритейлу? І як бути, якщо успішний бізнес є, а матеріальних цінностей, що могли б підійти в якості застави немає? Чи розумно «виймати» кошти з обороту для розширення бізнесу? Сьогодні у нас є відповіді на ці питання.

Почнемо з простого: скільки коштує відкрити власну аптеку? Очевидно, що сума буде дуже різнитися залежно від того, збираєтеся ви відкрити аптеку чи аптечний пункт у великому місті чи в селі, маєте власне приміщення чи плануєте орендувати і т.ін. Здебільшого необхідно враховувати витрати на оренду приміщення, його ремонт, організацію кондиціонування та системи вентиляції, системи протипожежної безпеки та відеоспостереження, купівлю необхідних меблів та обладнання (у тому числі комп’ютерного та касового), програмного забезпечення, а також видатки, пов’язані з отриманням ліцензії. Але найбільші витрати, зазвичай, пов’язані із закупівлею товарного асортименту. Також необхідно пам’ятати про регулярні видатки, наприклад зарплатня персоналу, що будуть мати місце в майбутньому, у тому числі на початку роботи, коли бізнес ще не приноситиме прибутку.

Тож де можна взяти кошти на розширення аптечної мережі та чи обов’язково «виймати» кошти з власного бізнесу? Звичайно, можна отримати кредит у банку, але, на жаль, часто ці установи видають кредити лише за наявності заставного майна. Що ж робити, якщо такого немає? У цьому контексті дуже актуальними будуть нові умови кредитування від Альфа-Банку Україна, який пропонує до 7,5 млн грн кредитних коштів без застави!

Кредит від Альфа-Банку Україна може бути цікавим як особам, що вже мають великий досвід роботи в аптечному ритейлі та бажають розширити свій бізнес, не виводячи при цьому власні кошти з обігу, так і тим, хто має успішний бізнес в іншій сфері, та хоче диверсифікувати джерела прибутків. Слід зазначити, що навіть 7,5 млн грн кредиту — це не межа, банк готовий розглядати збільшення суми кредиту в разі наявності заставного майна. При сумі кредиту понад 7,5 млн грн забезпеченням за кредитом може виступати будь-яке майно самого позичальника або майно третіх осіб (заставодавців): нерухомість, транспортні засоби, обладнання. Тож давайте розглянемо умови кредитування від Альфа-Банку Україна детальніше (таблиця).

Таблиця. Оновлені умови кредитування від Альфа-Банку
Банк Кредитна програма Максимальна сума кредиту Ставка за кредитом Забезпечення Щомісячна комісія Строк кредитування
Альфа-Банк Кредит на розвиток бізнесу 7,5 млн грн 14%* Беззаставний 0% До 3 років
*Ставка доступна для юридичних осіб з річним оборотом понад 50 млн грн.

Умови кредитування для бізнесу від Альфа-Банку

Альфа-Банк Україна надає для клієнтів — представників малого та середнього бізнесу різні види кредитних продуктів, у тому числі поновлювані кредитні лінії — у формі траншів для фінансування кількох операційних циклів бізнесу і разові кредити. Нещодавно Альфа-Банк Україна оголосив про оновлення умов кредитування на розвиток бізнесу: для клієнтів з річною виручкою від 50 до 300 млн грн змінюється підхід до формування ставки, термін прийняття рішення банком скорочується до 5 робочих днів.

На які умови кредитування необхідно звертати увагу в першу чергу? Звичайно, це максимальна сума кредиту, необхідність забезпечення, ставка за кредитом і щомісячна комісія, термін кредитування та термін прийняття рішення.

Максимальний кредит без застави. Щедрий кредитний ліміт — це запорука успіху. На початку ведення переговорів з банком важливо розуміти, на яку максимальну суму кредиту можна розраховувати та за яких умов. Альфа-Банк Україна надає кредит без застави на максимальну суму 7,5 млн грн, що, безумовно, вигідно вирізняє цю пропозицію поміж інших.

Забезпечення. Банки часто вимагають у якості забезпечення за кредитом будь-яке майно самого позичальника або третіх осіб. В основному в якості застав розглядаються транспортні засоби, нерухомість і обладнання. Здебільшого тим, хто не має ліквідних застав, не доводиться розраховувати на залучення коштів. Але з кожного правила є винятки. Так, Альфа-Банк Україна пропонує беззаставний кредит на суму до 7,5 млн грн. Крім того, банк може надати позичальнику і більшу суму, але в такому разі застава все ж знадобиться.

Вигідна відсоткова ставка. Залучити великий кредит — вже непросте завдання, але не менш важливо вибрати такі умови його погашення, що дозволяють уникнути переплат, пов’язаних із великими ставками за кредитом та комісіями. Після зниження Національним банком України (НБУ) облікової ставки спостерігалася хвиля зниження ставок за банківськими депозитами. Очікувалося, що наступними на черзі стануть ставки за кредитами, у тому числі і для бізнесу. Однак не всі банки поспішають знижувати ставки за кредитами. На цьому фоні вигідно вирізняється Альфа-Банк Україна, що пропонує кредити для клієнтів з річною виручкою від 50 до 300 млн грн зі змінюваним типом ставки, яка розраховується за формулою: облікова ставка НБУ + 4%. Наразі ставка — 14%. У разі зниження облікової ставки НБУ ставка кредитування за договором також буде знижуватися.

Термін кредитування. Отримані в якості кредиту кошти треба буде повертати. І тут на перший план виходить термін кредитування, від якого і залежить сума регулярних виплат. Хтось надає перевагу короткостроковим кредитам, вважаючи за краще позбутися боргового навантаження якнайскоріше, інші є прихильниками довготривалих кредитних взаємин із банком, адже це дає більше простору для маневру та розширює можливості, щоб заробити необхідну суму. Але найкраще — це коли в тебе є вибір: який строк кредитування обрати. Так, Альфа-Банк Україна надає фінансування терміном до 3 років.

Термін прийняття рішення. Час — це гроші. Тому важливо знати, що рішення щодо кредиту буде прийнято у стислі та прогнозовано чіткі строки. Альфа-Банк Україна це розуміє і тому обіцяє прийняти рішення щодо надання фінансування юридичним особам та фізичним особам — підприємцям із цільових галузей з різним розміром річної виручки (в цілому до 300 млн грн) протягом 5 робочих днів. Більше того, банк надає індивідуальний графік для кожного клієнта, виходячи зі специфіки його господарської діяльності та регулярності/сезонності надходжень на рахунки.

Таким чином, Альфа-Банк Україна робить реальністю великі беззаставні кредити для малого та середнього бізнесу вже сьогодні. Більше того, слідом за зниженням облікової ставки НБУ банк пропонує бізнесу кредити із змінюваною ставкою для клієнтів з річною виручкою від 50 млн грн до 300 млн грн. Тож, чим більше НБУ буде знижувати облікову ставку, тим вигіднішими будуть ці кредити для позичальників.

АТ «Альфа-Банк». У Державному реєстрі банків № 158. Ліцензія НБУ від 05.10.2011 р. № 61. Усі види банківських послуг.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті