COVID-19: МОЗ затверджено протокол лікування

02 Квітня 2020 7:25 Поділитися

Наказом МОЗ України від 02.04.2020 р. № 762 затверджено протокол «Надання медичної допомоги для лікування коронавірусної хвороби (COVID-19)». Протокол призначений для всіх медичних працівників, які надають медичну допомогу пацієнтам з коронавірусною хворобою. Його мета – встановити чіткий алгоритм призначення та застосування лікарських засобів для лікування груп пацієнтів з підтвердженою коронавірусною хворобою (COVID-19) при середньотяжкому, тяжкому та критичному її перебігу.

«Вже зараз усі медики країни отримують чіткий алгоритм лікування хворих. На жаль, від цього вірусу немає щеплення чи ліків. Більше того, не застрахований ніхто, і захворіти може кожен. Але багато країн, які зіткнулися з цим невидимим ворогом раніше за Україну, вже мають ефективні напрацювання у боротьбі з хворобою, спричиненою новим коронавірусом. І ми встановили стандарт лікування, який базується на досвіді цих країн», – заявив Максим Степанов, міністр охорони здоров’я України.

Зокрема, протокол містить перелік обстежень, який повинен пройти пацієнт при госпіталізації з підозрою на COVID-19:

  • ЕКГ з метою виключення подовження інтервалу QT;
  • загальний клінічний аналіз крові з підрахунком форменних елементів;
  • загальний клінічний аналіз сечі;
  • біохімічний аналіз крові;
  • визначення рівня глюкози крові.

В процесі лікування лікарськими засобами гідроксихлорохін, хлорохін, лопінавір/ритонавір повторно оцінюватиметься інтервал QT пацієнта, з метою контролю виникнення протипоказань. Призначення лікарських засобів здійснюватиметься з урахуванням індивідуального перебігу захворювання, супутньої патології та наявності протипоказань і за умови отримання інформованої згоди пацієнта.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

За матеріалами www.moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті