Державний експертний центр МОЗ запустив інформаційний ресурс про застосування ліків при COVID-19

17 Квітня 2020 11:06 Поділитися

ДП «Державний експертний центр Міністерства охорони здоров’я України» (ДЕЦ) 16 квітня 2020 р. запустив інформаційний ресурс — covid19.dec.gov.ua, що інформує про дію лікарських засобів, які сьогодні застосовуються для профілактики та лікування COVID-19.

Проєкт створений з метою поширення достовірної та експертної інформації, систематизованої експертами ДЕЦ на основі даних Всесвітньої організації охорони здоров’я та офіційних державних установ, у тому числі регуляторних установ у сфері лікарських засобів різних країн світу (щоденно опрацьовується інформація з понад 50 країн світу, що потерпають від COVID-19).

«Через поширення коронавірусної інфекції усі країни мають однаковий виклик: брак доказової бази, результатів тривалих клінічних випробувань ліків, які застосовуються при лікуванні COVID-19. Наші експерти оперативно збирають та аналізують ті дані, які ми можемо отримати на сьогодні: з реальної лікарської практики різних країн, наукових статей, рекомендацій органів охорони здоров’я, проміжних висновків досліджень. Це величезний масив інформації, який експерти ДЕЦ опрацьовують та надають до МОЗ для використання у протидії COVID-19. Наші дані важливі також для лікарів та пацієнтів: потрібне надійне джерело достовірної інформації про ліки, яке ми створили та регулярно наповнюємо оновленою інформацією», — прокоментувала Тетяна Думенко, директор ДЕЦ.

Наразі інформаційний ресурс складається з 5 розділів:

  • антисептики,
  • жарознижувальні препарати,
  • противірусні засоби,
  • ліки, що впливають на імунну відповідь,
  • ліки, які застосовуються для терапії неінфекційних захворювань при COVID-19.

Інформація оперативно доповнюватиметься та оновлюватиметься новими даними та результатами досліджень.

ДЕЦ закликає звертатися до свого сімейного лікаря у разі появи симптомів респіраторного захворювання або підозри на наявність коронавірусної інфекції. Інформаційний ресурс covid19.dec.gov.ua закликає приймати всі препарати, окрім антисептиків, після (телефонної) консультації зі своїм сімейним лікарем та за його призначенням.

Додатково

Державний експертний центр МОЗ — уповноважена Міністерством охорони здоров’я України спеціалізована експертна організація у сфері доклінічного вивчення, клінічних випробувань та державної реєстрації лікарських засобів. Державний експертний центр МОЗ є також головною організацією у сфері фармаконагляду, стандартизації медичної допомоги та медичного, в тому числі фармацевтичного, обслуговування. 

За матеріалами пресрелізу Державного експертного центру МОЗ України
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті