Депутати пропонують звільнити від оподаткування ввезення незареєстрованих ліків для особистого використання

23 Квітня 2020 12:27 Поділитися

21 квітня у Верховній Раді України (ВРУ) зареєстровано 2 законопроєкти:

Ініціаторами подання є народні депутати політичної партії «Слуга народу» — Андрій Мотовиловець та Артем Дубнов.

Спільним завданням обох проєктів є зменшення для громадян вартості незареєстрованих лікарських засобів, які вони купують за кордоном для індивідуального використання.

Проблема виникла тому, що протоколи лікування багатьох тяжких захворювань у першу чергу онкологічних та орфанних) передбачають застосування лікарських засобів, які не зареєстровані та недоступні в Україні. Наприклад, 25% усіх ліків, які закуповуються благодійними організаціями та волонтерами у сфері дитячої онкології, не зареєстровані в Україні. Значна частина сучасних імунологічних лікарських засобів для терапії раку також не зареєстровані в Україні.

Відтак проєктом № 3370 пропонується внести зміни до Податкового та Митного кодексів України, які передбачатимуть звільнення від сплати мита та обкладення податком на додану вартість операцій з ввезення на митну територію України незареєстрованих лікарських засобів для індивідуального використання громадянами. Це дозволить заощадити кошти пацієнтів та їхніх родин, які не можуть бути забезпечені такими ліками за державний кошт, тобто розширити доступ громадян до необхідного їм лікування.

Парламентарі очікують, що з прийняттям обох законопроєктів покращиться доступ громадян України до необхідних лікарських засобів, які поки не представлені на українському ринку.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті