Уряд визначить критерії, коли області можуть посилити карантинні заходи: селекторна нарада в Офісі Президента України

15 Червня 2020 3:57 Поділитися

15 червня відбулася чергова селекторна нарада щодо запобігання поширенню коронавірусу під головуванням Президента Украї­ни Володимира Зеленського. Під час наради, зокрема, обговорювалося питання страхових виплат родинам загиблих медичних працівників і тим, хто отримав інвалідність внаслідок боротьби з коронавірусною інфек­цією COVID-19.

Так, В. Зеленський нагадав, що Парламент ухвалив Закон України від 07.05.2020 р. № 588, згідно з яким медичні працівники комунальних та державних закладів охорони здоров’я, які заразилися коронавірусом під час виконання професійних обов’язків, і через це протягом року їм було встановлено групу інвалідності, залежно від ступеня втрати працездатності будуть застраховані на суму не менше 300 прожиткових мінімумів. Нині це 608,01 тис. грн. У разі смерті медичного працівника від коронавірусу його сім’я отримає допомогу в розмірі 750 прожиткових мінімумів, що сьогодні становить 1,52025 млн грн.

Натомість представники Уряду доповіли, що необхідні для страхових виплат документи вже підготовлено.

Окрім цього, Максим Степанов, міністр охорони здоров’я України, повідомив, що до постанови КМУ від 20.05.2020 р. № 392, яка регламентує дотримання карантинних заходів, вноситимуться зміни. Вони визначатимуть, за яких обставин та чи інша область може зробити певні обмеження жорсткішими. Це буде необхідно на випадок погіршення епідемічної ситуації.

Також Президент поставив завдання Владиславу Криклію, міністру інфраструктури України, закупити електропоїзди, які матимуть хорошу систему кондиціювання та вентиляції, щоб знизити ризики інфікування.

За матеріалами president.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті