Уряд затвердив Порядок здійснення закупівель ліків та медичних виробів із залученням спеціалізованих організацій

03 Липня 2020 3:01 Поділитися

Постановою Кабінету Міністрів України від 27.05.2020 р. № 538 вносяться зміни до нормативної бази, яка регулює питання здійснення державних закупівель лікарських засобів та медичних виробів із залученням спеціалізованих організацій, які здійснюють закупівлі.

Зауважимо, що постанова набула чинності у зв’язку з публікацією в газеті “Урядовий кур’єр” від 02.07.2020 р. № 123.

Відтак постановою від 22.07.2015 р. № 622 затверджується Порядок здійснення закупівель лікарських засобів, медичних виробів із залученням спеціалізованих організацій, які здійснюватимуть закупівлі (далі — Порядок).

Даним Порядком визначається механізм здійснення закупівель лікарських засобів, медичних виробів із залученням спеціалізованих організацій, які здійснюватимуть закупівлі за рахунок коштів, передбачених МОЗ у державному бюджеті для виконання програм та здійснення централізованих заходів з охорони здоров’я.

Відбір спеціалізованих організацій, які здійснюватимуть закупівлі товарів та послуг, проводитиметься відповідно до визначених критеріїв, а саме:

  • наявність досвіду у здійсненні закупівель у сфері охорони здоров’я та/або виконання програм та централізованих заходів з охорони здоров’я;
  • технічна та професійна спроможність виконання завдань щодо закупівлі товарів та послуг;
  • можливість закупівлі та постачання необхідної кількості товарів та послуг належної якості з відповідним строком придатності та з урахуванням вимог до упаковки та/або форми чи розміру розфасовки товарів тощо.

Окрім того, протягом 14 робочих днів з дня відбору спеціалізованих організацій, які здійснюватимуть закупівлі товарів та послуг, МОЗ подає на розгляд та затвердження Уряду перелік спеціалізованих організацій, які проводитимуть закупівлі товарів та послуг у відповідному бюджетному році.

Укладення МОЗ угод щодо проведення закупівельних процедур здійснюватиметься після офіційного письмового підтвердження таких організацій щодо можливості виконання замовлення відповідно до переліку товарів та послуг, визначеного Урядом, та після затвердження Державного бюджету України на відповідний рік.

Варто зауважити, що умови угоди щодо закупівлі товарів та послуг не повинні відрізнятися від змісту пропозицій, що подаватимуться в МОЗ для проведення відбору спеціалізованих організацій, які здійснюватимуть закупівлі товарів та послуг.

Також спеціалізовані організації, які здійснюватимуть закупівлі товарів та послуг, повинні інформувати щомісяця МОЗ стосовно результатів проведення закупівель товарів та послуг за формою, встановленою в угодах про закупівлі товарів та послуг.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті