За добу госпіталізовано 523 особи з діагнозом COVID-19 — Максим Степанов

04 Вересня 2020 5:53 Поділитися

4 вересня під час брифінгу щодо поточної ситуації з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19 в Україні Максим Степанов, міністр охорони здоров’я України, повідомив, що за минулу добу зареєстровано 2723 нових випадки інфікування, з них 161 дитина та 119 медичних працівників. Госпіталізовано 532 особи, зафіксовано 51 летальний випадок, одужали 937 осіб.

За добу здійснено 49 785 досліджень, з яких 25 423 — методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) та 24 302— методом імуноферментного аналізу (ІФА).

У розрізі регіонів найбільше нових випадків інфікування зареєстровано в Харківській (371), Одеській (225), Тернопільській (204), Львівській (196), Чернівецькій (162), Івано-Франківській (163) областях та Києві (319).

За весь час пандемії в Україні захворіли 131 951 особа, з них 8520 дітей та 11 754 медичних працівники. Загалом одужали 60 613 осіб, летальних випадків — 2761.

Також М. Степанов повідомив, що 3 вересня відбулося чергове засідання Державної комісії з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому переглядалися рівні епідемічної небезпеки в регіонах. Відповідно до прийнятого рішення з 7 вересня встановлюється «червоний» рівень епідемічної небезпеки в 25 адміністративно-територіальних одиницях (АТО), «помаранчевий» — у 89 АТО, «жовтий» — у 139 АТО. Так, до «червоного» рівня віднесено:

  • в Івано-Франківській обл.: м. Івано-Франківськ, м. Коломия, м. Калуш, Косівський та Тисменицький райони;
  • в Одеській обл.: м. Біляївка та м. Ізмаїл, а також Болградський район;
  • у Рівненській обл.: м. Дубно та Костопільський район;
  • у Тернопільській обл.: м. Тернопіль, м. Бережани, м. Чортків, Бережанський, Бучацький, Гусятинський, Монастирський, Теребовлянський, Тернопільський та Чортківський райони;
  • у Харківській обл.: Великобурлуцький район;
  • у Чернівецькій обл.: м. Чернівці, Вижницький, Глибоцький, Заставнівський, Кіцманський, Новоселицький та Сторожинецький райони;
  • у Чернігівській обл.: Бобровицький район.

При цьому у зв’язку з покращенням епідемічної ситуації з «червоного» рівня небезпеки вийшли Городенківський район Івано-Франківської обл. та Радивилівський район Рівненської обл., які з 7 вересня переходять у «помаранчевий» рівень епідемічної небезпеки.

Також міністр додав, що порівняно з початком пандемії в Україні, наразі наявний запас тест-систем виявлення COVID-19. Станом на 2 вересня із закладів, які надають медичну допомогу хворим на COVID-19, в наявності 26 тис. ліжко-місць. Окрім цього, є резерв у 213 лікарень, в яких ще є 9 тис. ліжко-місць, що можуть бути виділені для таких хворих у разі необхідності. Кількість апаратів штучної вентиляції легень, які наявні в цих лікарнях, становить близько 4 тис. Наразі задіяно 227 таких апаратів. Наразі МОЗ сфокусоване на забезпеченні цих ліжко-місць доступом до кисневої суміші.

Однак М. Степанов підкреслив, що як би держава не підсилювала медичну сферу з метою надання допомоги хворим COVID-19, цього все одно буде замало, якщо громадяни не дотримуватимуться протиепідемічних правил, а саме: соціальна дистанція в 1,5 м, масковий режим, використання дезінфекційних засобів.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті