Розроблено зміни до Порядку ввезення, вивезення, транзиту підконтрольних речовин

04 Листопада 2020 3:02 Поділитися

4 листопада на сайті МОЗ України для громадського обговорення оприлюднено проєкт постанови КМУ, яким пропонується внести зміни до Порядку видачі дозволів на право ввезення на територію України, вивезення з території України або транзиту через територію України наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів (далі — Порядок), затвердженого постановою КМУ від 03.02.1997 р. № 146.

Проєкт розроблено з метою приведення Порядку у відповідність з вимогами Закону України від 2 червня 2020 р. № 644-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо ліквідації штучних бюрократичних бар’єрів та корупціогенних чинників у сфері охорони здоров’я». Даним законом передбачено, що для отримання дозволу на право ввезення на територію України, вивезення з території України наркотичних засобів, психотропних речовин або прекурсорів (далі — дозвіл) замість сертифікату якості слід надавати засвідчені заявником відомості про кількісний хімічний склад наркотичного засобу або психотропної речовини за показниками специфікації або відповідної технічної документації виробника (експортера або імпортера) (далі — відомості про кількісний хімічний склад).

Тому проєктом документа пропонується передбачити в Порядку положення, відповідно до якого для отримання дозволу замість сертифікатів якості наркотичного засобу, психотропної речовини або прекурсору та лікарських засобів, що ввозяться, необхідно подавати відомості про їх кількісний хімічний склад.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті