МОЗ співпрацює з міжнародними партнерами щодо розвитку трансплантаційної системи — Максим Степанов

14 Січня 2021 12:30 Поділитися

Міністр охорони здоров’я Украї­ни Максим Степанов під час онлайн-брифінгу 14 січня повідомив, що за минулу добу зафіксовано 7925 нових випадків COVID-19, серед захворілих 233 дитини та 345 медичних працівників. Орім того, за минулу добу:

  • госпіталізовано — 2229 осіб;
  • летальних випадків — 162;
  • одужало — 10 192 особи;
  • здійснено 54 265 тестувань, з яких методом полімеразної ланцюгової реакції — 33 349 та методом імуноферментного аналізу — 20 916.

Найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстровано в м. Київ (794), Донецькій (588), Запорізькій (554), Львівській (482) та Миколаївській (460) областях.

М. Степанов у черговий раз нагадав, що Україна планує здобути трансплантаційну незалежність за 3 роки. Це означає, що особи, які потребуватимуть пересадки органів чи трансплантації кісткового мозку, отримають її саме в Україні, а не закордоном. «МОЗ активно співпрацює з міжнародними партнерами, особливо активно ця співпраця розпочалася у 2020 р. Завдяки цьому ми створюємо сучасні програми підготовки українських спеціалістів у сфері трансплантації. У тому числі через переклад сучасних академічних та клінічних джерел з трансплантації, через обмін досвідом та проходження стажування у провідних центрах трансплантації інших країн. Експерти МОЗ ведуть переговори з провідними клініками Ізраїлю щодо організації стажувань для українських лікарів, які спеціалізуються у сфері трансплантації кісткового мозку», — зазначив він.

Також міністр повідомив, що партнери МОЗ з американського медичного центру університету м. Гакенсак, штат Нью-Джерсі, допомагатимуть Україні розвивати напрям трансплантації нирки, підшлункової залози та загалом трансплант-координації. МОЗ поставило за мету у 2021 р. проводити операції всім громадянам, які потребують пересадки нирки, саме в Україні.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті