Логістика доставки вакцини проти COVID-19 у регіони України повністю готова — Кирило Тимошенко

15 Лютого 2021 11:32 Поділитися

Заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко поінформував, що логістика доставки вакцини проти COVID-19 по всій Україні, починаючи з прильоту літака з препаратом та його доправлення в області й завершуючи дво­етапною вакцинацією першої групи населення вже відпрацьована. Про це йдеться на сайті Президента України.

«Вакцина приїжджає в Україну. Залежно від того, яка це вакцина — «Pfizer» чи «AstraZeneca», — вона направляється на різні склади. Є окремий склад для «Pfizer», окремий — для «AstraZeneca», тому що там різні умови для зберігання. Після цього йде логістика — розвезення по регіонах», — розповів К. Тимошенко.

Окрім того, за його словами, якщо йдеться про вакцину компанії «Pfizer», то в регіон направлятиметься п’ятиденна кількість препарату, тому що саме 5 днів вакцина може зберігатися при температурі вище –70 °С. Також наразі сформовано близько 600 мобільних груп, які будуть займатися саме вакцинацією. Вони сформовані здебільшого на базі сімейних лікарів. З ними МОЗ разом з департаментами охорони здоров’я кожної області відпрацювали весь механізм: від маршруту мобільних груп до інформації про осіб, яких вакцинуватимуть.

К. Тимошенко зазначив, що на першому етапі вакцинуватимуть медиків, які працюють з хворими на COVID-19. Тому мобільні групи приїжджатимуть до лікарень і робитимуть щеплення персоналу.

«Вони їздитимуть 20 днів, адже термін між першою вакцинацією і другою — саме 20 днів. Усе розраховано так, щоб вони по області проходили за 20 днів усіх людей, яких повинні вакцинувати, а далі та сама група йде й проводить другу вакцинацію», — повідомив він та додав, що відповідальність за те, щоб уся логістика працювала, лежить як на центральних органах влади, так і на обласних державних адміністраціях і місцевій владі.

За матеріалами president.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті