Парламент звільнив Максима Степанова із посади очільника МОЗ України

18 Травня 2021 6:01 Поділитися

18 травня під час позачергового пленарного засідання Верховної Ради на порядок денний було винесено ряд кадрових питань, зокрема щодо звільнення Максима Степова з посади міністра охорони здоров’я України.

За результатами розгляду та обговорення народні депутати проголосували за звільнення Максима Степанова із посади очільника МОЗ України. За відповідне рішення проголосувало  292 народних депутати.

Прем’єр-міністр України в своєму Тelegram-каналі так прокоментував відставку М. Степанова: «Максим Степанов прийшов на свою посаду в один із найскладніших часів для української медичної системи. І є багато речей, за які ми точно всі можемо сказати йому дякую. Але є і провалені завдання, які не можна ігнорувати. Перед новим міністром будуть стояти дуже чіткі завдання та жорсткі дедлайни щодо тих речей, які наразі не виконані міністерством, але точно мають бути зроблені якнайшвидше».

Нагадаємо, що 17 травня під час позачергового засідання профільного Комітету Верховної ради України обговорювалося подання Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля щодо звільнення Максима Степанова з посади міністра охорони здоров’я. Однак за результатами голосування «за» висловилися 7 членів Комітету, утрималися від голосування — 7 і 1 депутат проголосував проти. Таким чином, дане подання не було підтримано Комітетом, але народні депутати підтримали пропозицію М. Радуцького про надання рекомендації Верховній Раді України визначитися шляхом голосування щодо підтримання чи не підтримання цього подання Прем’єр-міністра.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

виталий 18.05.2021 8:39
Україна стійко займає ведуче місце в світі по частоті зміни урядів і міністрів. Було б непогано, якби було поменше політики і побільше здорового глузду

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті