Підсумки роботи Комітету протягом п’ятої сесії Верховної Ради дев’ятого скликання

28 Липня 2021 3:30 Поділитися

Комітет Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування (далі — Комітет) протягом п’ятої сесії провів 20 засідань, з них 13 у режимі відеоконференції та 2 виїзних, на яких розглянуто 36 проєктів законодавчих актів, у тому числі 19 законопроєктів, з підготовки яких Комітет був визначений голов­ним, та 17 законопроєктів, до яких надано пропозиції іншим комітетам. Про це інформується на офіційному сайті Комітету.

Як зазначається в повідомленні, законотворча робота Комітету була спрямована на виконання Плану законопроєктної роботи Верховної Ради на 2021 р., боротьбу з пандемією гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та мінімізацію пов’язаних з нею негативних наслідків у всіх сферах суспільного життя, а також вирішення інших нагальних проблем у сфері охорони здоров’я.

За звітний період Верховною Радою прий­нято 3 закони, з підготовки яких Комітет був визначений головним, а саме:

Крім того, прийнято 7 постанов, з підготовки яких Комітет був визначений головним.

За ініціативою членів Комітету розроблено і внесено на розгляд Верховної Ради такі законопроєкти:

Комітет також провів два виїзних засідання: в Одеській обл. та в Національній дитячій спеціалізованій лікарні «Охматдит». Протягом звітного періоду в режимі відеоконференції проведено комітетські слухання на такі теми:

  • «Протидія туберкульозу в умовах пандемії, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2»,
  • засідання круглого столу, присвячене 15-річчю Рамкової конвенції ВООЗ з боротьби проти тютюну в Україні (РКБТ ВООЗ).

Окрім того, членами Комітету проведено низку робочих зустрічей та нарад з представниками дипломатичних установ, іноземних представництв та міжнародних організацій з метою обміну досвідом у галузі охорони здоров’я для підвищення якості та доступності медичної допомоги та обговорення потенційних можливостей для співпраці, а також взято участь у публічних заходах, де обговорювалися питання охорони здоров’я. Станом на 22 липня 2021 р. Комітетом опрацьовано 1737 листів та звернень, з них 157 — звернення громадян.

Детальніше ознайомитися із звітом Комітету можна за посиланням.

За матеріалами komzdrav.rada.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті