Затверджено новий Реєстр лікарських засобів, які підлягають реімбурсації

Наказом МОЗ Украї­ни від 10.08.2021 р. № 1705 затверджено Реєстр лікарських засобів, які підлягають реімбурсації, станом на 5 серпня 2021 р. (далі — Реєстр), у зв’язку з чим втратив чинність наказ МОЗ України від 15.02.2021 р. № 251, яким було затверджено попередній Реєстр.

Новий містить 293 позиції лікарських засобів, що на 4 позиції менше, ніж у попередньому. З 293 позицій 70 відшкодовуються повністю, що на 23 позиції менше, ніж раніше.

Нагадаємо, згідно з Порядком визначення розміру реімбурсації лікарських засобів аптекам та аптечним пунктам дозволяється протягом 30 календарних днів завершити реалізацію закуплених до 10.08.2021 р. препаратів, які підлягають реімбурсації, за цінами та в порядку, що діяли до дати затвердження МОЗ оновленого Реєстру.

Зауважимо, що 28 липня Урядом прий­нято постанову КМУ «Деякі питання реімбурсації лікарських засобів за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення». Наразі текст цього документа досі не оприлюднено. Постановою передбачено, що реімбурсація препаратів для лікування пацієнтів з цукровим (препарати інсуліну) і нецукровим діабетом, розладів поведінки і психіки та епілепсії в рамках програми державних гарантій медичного обслуговування розпочинається з 1 жовтня 2021 р.

У зв’язку із цим Реєстр граничних оптово-відпускних цін на ці лікарські засоби, має бути сформований у серпні 2021 р., а Реєстр лікарських засобів, які підлягають реімбурсації (за торговими назвами) станом на 1 жовтня 2021 р. слід сформувати та оприлюднити у вересні 2021 р.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті