МОЗ опублікувало звіти про доклінічні дослідження та клінічні випробування лікарських засобів

МОЗ Украї­ни на виконання частини одинадцятої ст. 9 Закону України «Про лікарські засоби» розпочинає пуб­лікацію звітів про доклінічні дослідження та клінічні випробування лікарських засобів, складених відповідно до Додатків 29, 30 до Порядку проведення експертизи реєстраційних матеріалів на лікарські засоби, що подаються на державну реєстрацію (перереєстрацію), а також експертизи матеріалів про внесення змін до реєстраційних матеріалів протягом дії реєстраційного посвідчення, затвердженого наказом МОЗ України від 06.08.2005 р. № 426.

Звіти на регулярній основі розміщуються в розділі «Набір даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних», що за структурою сайту розміщений у вкладці: Головна — Громадянам — Доступ до пуб­лічної інформації — Відкриті дані.

Нагадаємо, що відповідний закон Украї­ни, який зобов’язав МОЗ оприлюднювати результати доклінічних досліджень та клінічних випробувань лікарських засобів прий­нято ще у 2018 р. Тоді парламентарі зазначали, що відкриття доступу до такої інформації дасть можливість усім зацікавленим громадянам, їх об’єднанням, фахівцям приймати рішення стосовно вибору для призначення та медичного застосування лікарських засобів на підставі об’єктивних даних про рівень доведення їх безпеки та ефективності.

За матеріалами moz.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті