В Україні через онлайн-аптеки збували фальсифіковані ліки для онкохворих — СБУ

23 Грудня 2021 5:39 Поділитися

Служба безпеки України (СБУ) повідомляє про викриття групи осіб, які займалися незаконним ввезенням та продажем фейкових лікарських засобів в Україні. За даними слідства, організували незаконну діяльність жителі Луганська, вони займалися підробкою препаратів для онкохворих.

«Майже рік зловмисники незаконно завозили з-за кордону фальсифіковані препарати, маскуючи їх під продукцію відомих виробників, а також незареєстровані та заборонені до продажу в Україні препарати виробництва Російської Федерації та Республіки Білорусь. На територію України «товар» доставляли міжнародними рейсовими автобусами та літаками, а для його зберігання орендували склад у столиці. Підроблені «ліки» збували хворим через онлайн-аптеки», — зазначається в повідомленні.

У ході обшуків, проведених у складському приміщенні та за адресами фактичного мешкання учасників групи в Києві та Львові, вилучено:

  • велику кількість лікарських засобів, у тому числі фальсифікованих та незареєстрованих препаратів виробництва Російської Федерації та Республіки Білорусь загальною вартістю 1 млн грн;
  • готівкові кошти;
  • комп’ютерну техніку, мобільні телефони та сім-карти з доказами протиправної діяльності;
  • банківські картки, через які здійснювалися розрахунки з покупцями.

Як зазначають у СБУ, наразі одному зі зловмисників оголошено про підозру за ст. 321-1 (фальсифікація лікарських засобів або обіг фальсифікованих лікарських засобів) Кримінального кодексу України та вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

За матеріалами ssu.gov.ua,
фото із сайту СБУ

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті