На період війни дозволено виписувати та відпускати за паперовими рецептами ліки, які підлягають реімбурсації

01 Березня 2022 12:00 Поділитися

МОЗ прийнято наказ № 388, яким на період дії воєнного стану на території України встановлено, зокрема, що в разі відсутності технічної можливості виписування електронних рецептів на лікарські засоби, які підлягають реімбурсації, рецепти на зазначені лікарські можуть виписуватися в паперовій формі відповідно до Правил виписування рецептів на лікарські засоби і вироби медичного призначення (далі – Правила). На період дії воєнного стану положення щодо виписування рецептів на лікарські засоби, які підлягають реімбурсації виключно в електронній формі через електронну систему охорони здоров’я, не застосовуються.

Відпуск лікарських засобів, які підлягають реімбурсації, здійснюється відповідно до виду предʼявленого рецепта. При відпуску таких ліків за паперовим рецептом аптечний заклад обліковує його у паперовій формі та включає до зведеного звіту, який подається до Національної служби здоровʼя України 1 та 14 числа кожного місяця.

Також рецепти на лікарські засоби, які мають право виписувати лікарі, які надають первинну медичну допомогу, в тому числі для реімбурсації ліків, виписуються ними незалежно від обрання/необрання відповідного лікаря пацієнтом (його законним представником). Тобто незалежно від того, чи укладено з лікарем декларацію.

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті