ЄБА закликає Міжнародний Комітет Червоного Хреста щодо впровадження повномасштабної місії з гуманітарної підтримки населення України

09 Березня 2022 1:14 Поділитися

Європейська Бізнес Асоціація звернулася до керівництва Міжнародного Комітету Червоного Хреста щодо важливості розгортання в Україні міжнародної гуманітарної місії під час військової агресії з боку Російської Федерації.

Ситуація залишається дуже складною у багатьох населених пунктах центральної, північно-східної, східної та південної України, які захоплені чи оточені диверсійними групами. У зв’язку з цим відсутня можливість забезпечення цих населених пунктів продуктами, водою, ліками та товарами першої необхідності. Окупанти не надають «зелені коридори» для евакуації мирного населення з цих регіонів або постачання життєво необхідної продукції.

Внаслідок постійних обстрілів українських міст — Харків, Чернігів, Волноваха, Щастя, Станиця Луганська, Буча, Ірпінь, а також інших населених пунктів, вони перебувають на межі гуманітарної катастрофи. Деякі з них вже практично знищені. Жителям, які переважно знаходяться в укриттях та підвалах, бракує продуктів, питної води та медикаментів, відсутні медичне обслуговування, електрика та опалення.

Також виникла проблема фізичної передачі гуманітарної допомоги через кордон України. Небайдужі країни, які готові допомогти населенню, вже зібрали допомогу, але, на жаль, поки що в Україні відсутні офіційні заяви чи протоколи від міжнародних організацій з інструкціями, як фактично здійснювати такі перевезення.

З огляду на це, Європейська Бізнес Асоціація звертається до керівництва Міжнародного Червоного Хреста з невідкладним запитом розпочати негайне впровадження повномасштабної місії з гуманітарної підтримки населення України, а також розробити офіційні протоколи підтримки та інструкції з перевезення гуманітарної допомоги для міжнародних країн-донорів.

За матеріалами eba.com.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті