ЄБА закликає продовжити дію реєстрації ветеринарних лікарських засобів

07 Квітня 2022 1:47 Поділитися

Європейська Бізнес Асоціація (ЄБА) повідомляє, що на сьогодні всі ветеринарні лікарські засоби підлягають обов’язковій державній реєстрації. Однак навіть зараз — в період воєнного стану, документи державної реєстрації подаються до Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужба) виключно в паперовому варіанті. При цьому об’єм досьє по кожному препарату в середньому становить від 3 до 15 тис. сторінок друкованого тексту.

Через воєнні дії міжнародні компанії не мають можливості фізично передавати всі документи для проведення реєстрації. Тому станом на сьогодні останні реєстраційні документи отримані на препарати, які були зареєстровані ще в грудні 2021 р.

Асоціація зазначає, що з початку цього року в Україні вже закінчилися реєстрації для найбільш популярних на ринку препаратів для домашніх тварин, а також ліки від алергії, які не мають аналогів. На черзі — закінчення дії реєстрації вакцин від інфекційних хвороб для домашніх та сільськогосподарських тварин. Без їх доступності існує ризик поширення інфекційних хвороб тварин, що можуть призвести до масової загибелі як домашніх тварин, так і тварин сільського господарства (корів, свиней, птиці). Це створює додаткові серйозні ризики на додаток до і так непростої гуманітарної ситуації в країні. Адже ця ситуація може зачепити не лише домашніх улюбленців — котів, собак тощо, але й свійських тварин — корів, свиней тощо.

Водночас завезення ліків для тварин, реєстрація яких закінчилася, відповідно до законодавства в Україну неможливе. Навіть якщо це гуманітарна допомога.

Тож Європейська Бізнес Асоціація звертається до Кабінету Міністрів України, Міністерства аграрної політики та Держпродспоживслужби із закликом продовжити реєстрацію ветеринарних лікарських засобів з метою забезпечення благополуччя тварин та забезпечення населення якісними продуктами галузі тваринництва.

За матеріалами eba.com.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті