Антиретровірусні препарати для лікування ВІЛ-інфекції поставлено в Україну

08 Квітня 2022 2:26 Поділитися

МОЗ повідомляє про отримання Україною 209,6 тис. упаковок препарату TLD (тенофовір/ламівудин/долутегравір) для антиретровірусної терапії (АРТ), що дозволяє забезпечити видачу антиретровірусних препаратів для лікування ВІЛ-інфекції розрахунково на 3–6 міс.

У Міністерстві наголошують, що наразі чимала кількість медичних закладів в Україні продовжують надавати допомогу пацієнтам з ВІЛ та забезпечувати безперервність АРТ навіть в умовах тимчасової окупації або ведення бойових дій. Адже лікування ВІЛ потребує щоденної антиретровірусної терапії.

Сьогодні розпочато розвезення препарату TLD у більшість областей України з урахуванням воєнної ситуації в регіонах.

Закупівлею та доставкою препаратів до українських міст займаються ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України» за кошти Надзвичайного плану Президента Сполучених Штатів Америки щодо допомоги у зв’язку зі СНІДом  (PEPFAR), за підтримки офісу Центрів з контролю та профілактики захворювань США, Глобального фонду з протидії ВІЛ, туберкульозу та малярії, Благодійної організації «100% ЖИТТЯ», Всесвітньої організації охорони здоров’я.

У МОЗ зазначають, що отримати АРТ під час війни можна за місцем фактичного перебування, в тому числі українці, які виїхали до Європи, також можуть отримувати необхідну АРТ-терапію.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті