У західних областях України відновлюються виїзди мобільних бригад для вакцинації від COVID-19

13 Квітня 2022 10:30 Поділитися

МОЗ інформує, що в Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Рівненській та Тернопільській областях відновлюються виїзди мобільних бригад для вакцинації від COVID-19 мешканців територіальних громад, які мають обмежений доступ до пунктів щеплення.

Це робиться для того, щоб захистити людей з груп ризику та зберегти сили лікарів, які зараз так чи інакше задіяні в наданні допомоги постраждалим внаслідок воєнних дій.

Мобільні бригади продовжать вакцинацію всіх охочих, при цьому пріоритет надається людям віком від 60 років.

Протягом квітня планується охопити близько 200 невеликих населених пунктів. Графіки виїздів мобільних бригад у кожній області можна знайти за посиланням.

Міністерство закликало місцеву владу та медичних працівників активізувати інформаційну кампанію про роботу мобільних бригад серед мешканців та внутрішньо переміщених осіб, що зараз знаходяться в територіальних громадах, задіяних у проєкті «Транспортування мобільних бригад із вакцинації до пацієнтів у важкодоступних населених пунктах в Україні».

У МОЗ нагадують, що цей проєкт розпочався в січні 2022 р. та охоплював 7 західних областей України — Волинську, Закарпатську, Івано-Франківську, Львівську, Рівненську, Тернопільську та Чернівецьку. Його реалізує Міністерство та Громадська спілка «Коаліція за вакцинацію» у співпраці з ДУ «Центром громадського здоров’я МОЗ України», за підтримки Фундації «Кока-Кола».

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті