Контроль за ввезенням в Україну ліків здійснюється щоденно – Держлікслужба

15 Квітня 2022 10:07 Поділитися

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (Держлікслужба) інформує, що в умовах воєнного стану відомство щоденно продовжує здійснення своїх повноважень у тому числі щодо:

  • контролю за ввезенням на митну територію України лікарських засобів;
  • своєчасним інформуванням громадськості з питань здійснення контролю за введенням в обіг медичних виробів та обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.

Також в рамках співробітництва з обміну терміновими оповіщеннями (Rapid Alert) лише з початку квітня 2022 р. від міжнародних інституцій та національних регуляторних органів отримано низку повідомлень стосовно виявлення фальсифікованих та неякісних лікарських засобів.

Зазначена інформація негайно доводиться до відома громадян та зацікавлених фізичних осіб шляхом її офіційного оприлюднення на сайті Держлікслужби, у розділі «Контроль якості лікарських засобів» закладка «Інформація від міжнародних організацій та національних регуляторних органів стосовно виявлення фальсифікованих лікарських засобів».

Крім того, за результатами аналізу отриманої інформації та за наявності законодавчих підстав, приймаються рішення щодо встановлення заборони обігу лікарських засобів, інформація про які доводиться до відома суб’єктів господарювання, в тому числі шляхом опублікування на офіційному сайті Держлікслужби.

За матеріалами dls.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті