У більш безпечних областях України відновлено планові госпіталізації та операції

29 Квітня 2022 12:31 Поділитися

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко під час телемарафону «Єдині новини» повідомив, що планові операції, проведення яких було призупинено у перші дні війни, нині проводяться за рішенням головних лікарів закладів охорони здоров’я.

За словами міністра, після того, як система адаптувалася до умов бойових дій, стало зрозуміло, де більше завантаження, а де є можливості відновити планові госпіталізації та планові операції. Тому було прийнято рішення дозволити їх проводити за рішенням головного лікаря медичного закладу.

«Так, на заході та у центрі країни нині планові операції та планові госпіталізації проводять. Є питання із Донецькою, Луганською, частиною Запорізької, Миколаївської областей. Там з об’єктивних причин планові оперативні втручання не проводяться, оскільки ми не можемо гарантувати безпеку пацієнтам, адже там відбуваються цілеспрямовані напади на лікарні. Для того щоб отримати планову медичну допомогу, у таких випадках ми радимо пацієнтам виїжджати на більш безпечну територію країни», — відзначив міністр.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті