Випадки несприятливих подій після імунізації залишаються рідкісними — ДЕЦ

06 Травня 2022 4:04 Поділитися

ДП «Державний центр МОЗ України» (ДЕЦ) повідомляє про статистичні дані, отримані протягом тижня, щодо проведення щеплень українцями. Так, за вказаний період громадянами отримано 31 589 доз вакцин проти COVID-19. Станом на 01.05.2022 р. в Україні введено 15 458 800 доз Comirnaty, 9 602 257 доз CoronaVac, 3 777 650 доз AstraZeneca та 2 755 125 доз Moderna.

Згідно з інформацією, яка надійшла з карт-повідомлень до Автоматизованої інформаційної системи з фармаконагляду (АІСФ), частка проявів несприятливих подій після імунізації (НППІ) від загальної кількості використаних доз вакцин залишається рідкісною і становить менше 1%.

Більшість випадків НППІ — несерйозні і передбачені. Про розподіл проявів НППІ за гендерними, віковими та іншими показниками можна дізнатися у новій інфографіці ДЕЦ.

У ДЕЦ нагадують, що:

  • всі зареєстровані в Україні вакцини є якісними, ефективними та безпечними;
  • імунітет зберігається протягом 6 міс після щеплення від COVID-19. Проте важливо не лише вчасно вакцинуватися, а й вживати запобіжних заходів щодо поширення коронавірусу — тримати дистанцію, носити маски, провітрювати приміщення, регулярно мити руки та за появи перших симптомів захворювання звертатися за медичною допомогою.

Повідомити про погіршення самопочуття після щеплення можна самостійно за посиланням.

За матеріалами www.dec.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті