Держлікслужба відзвітувала про останні результати роботи

05 Травня 2022 11:21 Поділитися

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (далі — Держлікслужба) відзвітувала про роботу за минулий тиждень в умовах воєнного часу. Так, з метою безперебійного забезпечення громадян України лікарськими засобами за вказаний період:

  • видано 533 висновки про якість ввезених в Україну лікарських засобів;
  • опрацьовано 10 термінових повідомлень стосовно виявлення фальсифікованих лікарських засобів, що надійшли від міжнародних організацій та національних регуляторних органів у сфері контролю якості лікарських засобів. Інформацію про це розміщено на офіційному вебсайті Держлікслужби в розділі «Контроль якості лікарських засобів, Інформація від міжнародних організацій та національних регуляторних органів стосовно виявлення фальсифікованих лікарських засобів»;
  • розглянуто заяви суб’єктів господарювання на отримання ліцензій, переоформлення ліцензій, анулювання ліцензій на право здійснення господарської діяльності з обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів. За результатами розгляду видано 7 ліцензій.

Також 26 квітня відбулося чергове засідання робочої групи з питань ліцензування виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів). Зокрема, було прийнято рішення про видачу 19 ліцензій на провадження господарської діяльності з роздрібної торгівлі лікарськими засобами або про розширення такої господарської діяльності у зв’язку зі створенням нового місця провадження діяльності. Крім того, 12 ліцензій анульовано.

Повну інформацію про прийняті Держлікслужбою рішення розміщено на сайті в розділі «Оптова, роздрібна торгівля лікарськими засобами», закладка: «Рішення щодо видачі та анулювання ліцензій».

28 квітня 2022 р. розглянуто 2 заяви суб’єктів господарювання про розширення провадження виду господарської діяльності в частині імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів) та внесення змін у додатки до ліцензій на провадження господарської діяльності з імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів).

За матеріалами www.dls.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті