На тимчасово окупованих територіях наявні проблеми з доступом до ліків — Віктор Ляшко

Віктор Ляшко, міністр охорони здоров’я України, в ефірі телемарафону, який відбувся 31 травня, заявив, що на тимчасово окупованих територіях України фіксуються проблеми з доступом до лікарських засобів.

За його словами, не було створено жодного гуманітарного коридору для транспортування ліків до закладів охорони здоров’я. Також він зауважив, що Міністерство має комунікацію з головними лікарями та на сьогодні є проблеми навіть із фізрозчинами. Лише ліки, які були завезені у великій кількості, зокрема для лікування онкохворих та пацієнтів, що знаходяться на діалізі, поки що є в наявності.

Окрім того, В. Ляшко наголосив на тому, що ускладнилося питання проїзду на тимчасово окуповані території. Зокрема, на територію Херсонської обл. «Під обстріли потрапляють волонтери, які допомагають Міністерству завозити лікарські засоби. Серед них були летальні випадки», — зауважив міністр.

Для вирішення проблеми доставки ліків відомство співпрацює із Червоним Хрестом, Всесвітньою організацією охорони здоров’я та з міжнародною організацією «Лікарі без кордонів». На переконання міністра, ці міжнародні організації змусять російських окупантів виконувати Конвенцію із захисту цивільного населення під час війни. Адже в ній чітко зазначається про те, що окупаційний режим зобов’язаний забезпечити ліками заклади охорони здоров’я. Тому що це ті заклади, які мають виконувати свої функції незалежно від того, що відбувається.

Також глава відомства поінформував, що під окупацією перебувають 235 закладів охорони здоров’я, які намагаються допомагати один одному. «Якщо ми маємо можливість доставити певний препарат в один заклад, через медиків він передається для пацієнтів в інші», — зауважив він.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті