Протидія COVID-19: по областях розвезено препарат Паксловід

16 Вересня 2022 11:33 Поділитися

Україна отримала в якості гуманітарної допомоги 124 608 упаковок препарату від коронавірусної хвороби Паксловід. МОЗ України вже розподілило їх по областях. Вказані ліки призначаються у першу чергу пацієнтам із груп ризику, щоб запобігти складному перебігу коронавірусної хвороби.

Розподіл препарату здійснювався з урахуванням потреб регіонів та відповідно до кількості населення. Наприклад, Вінницька, Запорізька, Івано-Франківська та Полтавська області отримали близько 6 тис. упаковок. Близько 5 тис. упаковок були доставлені на Закарпаття, Львівщину, Рівненщину та Черкащину.

«Перед початком традиційного зростання захворюваності на коронавірусну хворобу ми маємо подбати про найбільш вразливі до цього захворювання групи — осіб похилого віку та тих, хто має супутні захворювання. Для цього в області вже доставили не лише Паксловід, а й ще один важливий препарат — молнупіравір. Їх пацієнти мають отримувати безоплатно від своїх лікарів», — наголосив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Як і Паксловід, так і молнупіравір є препаратами прямої дії, що запобігають розмноженню вірусу та знижують ризик тяжкого перебігу хвороби. Особливість вказаних ліків — таблетована форма, що полегшує прийом. Окрім того, вказані лікарські засоби не потребують особливих умов зберігання.

У МОЗ нагадують, що останній розподіл відбувався у червні, тоді до регіонів було доставлено 112 тис. флаконів. Наразі на складах ще є близько 75 тис. флаконів вказаних ліків (близько 3 млн пігулок), які будуть розвезені найближчим часом відповідно до потреби.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті