Використання гуманітарної допомоги: Держлікслужба в Тернопільській обл. здійснила візит до обласного онкодиспансеру

22 Вересня 2022 2:45 Поділитися

Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками в Тернопільській обл. (далі — Держлікслужба в Тернопільській обл.) повідомляє про проведення інформаційно-консультативної роботи в Комунальному некомерційному підприємстві «Тернопільський обласний клінічний онкологічний диспансер» Тернопільської обласної ради.

У ході візиту начальник Держлікслужби в Тернопільській обл. Тарас Пронів зосередив увагу на належному оформленні документації, умовах зберігання та термінах використання лікарських засобів, які надходять в Україну в якості гуманітарної і благодійної допомоги з інших країн, від міжнародних та громадських організацій, а також приватних осіб.

Генеральний директор лікарні Леонід Шкробот поінформував, що для забезпечення максимальної прозорості та звітності перед волонтерами та заради інформування пацієнтів у лікарні проводиться фото- та відеофіксація отриманої допомоги з висвітленням на сторінці у Facebook.

Також уся отримана допомога обліковується з поданням даних у бухгалтерію та фіксується рух отриманих засобів зі складу у відділення та надання пацієнтам.

Серед переліку отриманої допомоги здебільшого були антибіотики, кровоспинні, протиблювотні препарати, розчини для ін’єкцій. Рішення щодо можливості використання цих категорій препаратів приймалися на основі комплексних даних (європейський виробник, наявність сертифіката на сайті виробника, належний вигляд, умови зберігання). Ті лікарські засоби, що надходили з коротким терміном придатності, іноді з відкритими блістерами, пошкодженою упаковкою не приймалися та не використовувалися.

У зв’язку з обмеженою площею складських приміщень, що відповідають нормам, та наявністю в закладі антисептиків, дезінфектантів, виробів медичних засобів щонайменше на 6 міс на сьогодні медичний заклад перестав приймати гуманітарну допомогу.

За матеріалами www.dls.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті