Держпродспоживслужба наголошує на неухильному дотриманні законодавства щодо державного регулювання цін на ліки

25 Листопада 2022 1:43 Поділитися

Головне управління Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у Харківській обл. (далі — Держпродспоживслужба в Харківській обл.) нагадує, що 21 квітня 2022 р. набула чинності постанова КМУ від 15.04.2022 р. № 471 «Деякі питання екстреної державної реєстрації лікарських засобів, медичних імунобіологічних препаратів, препаратів крові, що виробляються або постачаються в Україну протягом періоду дії воєнного стану, під зобов’язання».

Серед іншого п. 3 постанови № 471 на період дії воєнного стану зупинено дію п. 3 Порядку декларування зміни роздрібних цін на товари, що мають істотну соціальну значущість, і товари протиепідемічного призначення, що необхідні для запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, у частині декларування зміни роздрібних цін на товари протиепідемічного призначення. Відповідний перелік товарів затверджено постановою КМУ від 22.04.2020 р. № 341.

Постанова № 471 діє протягом 6 міс з дня припинення або скасування воєнного стану.

Також Держпродспоживслужба в Харківській обл. нагадує суб’єктам господарювання, які здійснюють діяльність з роздрібної торгівлі лікарськими засобами, про положення постанови КМУ від 17.10.2008 р. № 955 «Про заходи щодо стабілізації цін на лікарські засоби». Цією постановою встановлено граничні торговельні (роздрібні) надбавки від 10% до 25%, виходячи із закупівельної ціни з урахуванням податків.

У відомстві наголошують на важливості недопущення необґрунтованого зростання цін під час реалізації лікарських засобів та про неухильне дотримання вимог чинного законодавства щодо державного регулювання цін у частині встановлення обмежувальних торговельних надбавок. За порушення законодавства суб’єкти господарювання несуть відповідальність згідно із Законом України «Про ціни й ціноутворення» та Кодексом України про адміністративні правопорушення.

За матеріалами kh-consumer.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті