Затверджено новий Реєстр граничних оптово-відпускних цін на деякі лікарські засоби, що закуповуються за бюджетні кошти

01 Березня 2023 12:51 Поділитися

Наказом МОЗ України від 28.02.2023 р. № 408 затверджено новий Реєстр відомостей щодо граничних оптово-відпускних цін на деякі лікарські засоби, що закуповуються за бюджетні кошти та підлягають референтному ціноутворенню, станом на 1 лютого 2023 р. (далі — Реєстр). У зв’язку із цим втратив чинність наказ МОЗ України від 01.11.2022 р. № 1963, яким було затверджено попередній Реєстр.

Нагадаємо, що Реєстр поширюється на Національний перелік основних лікарських засобів та на деякі ліки, щодо яких за результатами державної оцінки медичних технологій підготовлено висновок уповноваженого органу.

Відтак, новий Реєстр містить 1233 позиції лікарських засобів з Національного переліку основних лікарських засобів та 6 позицій препаратів, на які видано висновки за результатами державної оцінки медичних технологій.

Про те, які наразі існують механізми ціноутворення на ліки в Україні та як вони застосовуються під час закупівель ліків за бюджетні кошти, за програмою реімбурсації тощо, раніше для наших читачів розповів керуючий партнер ЮФ «Правовий альянс», адвокат Дмитро Алешко в рамках статті «Державне регулювання цін: які підходи використовуються в Україні?».

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті